Gå til sidens hovedinnhold

Ny bilpark for Rally-Petter

Artikkelen er over 11 år gammel

Petter Solberg World Rally Team vokser. Rallystjernen har kjøpt inn nok en rallybil og enda en lastebil til sitt privatteam.

(Siste)

Annenplassen i Rally Mexico, kun slått av seksdobbelt verdensmester Sebastien Loeb, beviste at lillebror Solberg er tilbake i verdenstoppen. Før neste løp i Jordan (1.- 3. april) får 35-åringen enda bedre forutsetninger.

I Mexico tapte han med 24 sekunder i en 2008-modell av Citroën C4. I Jordan står en fjorårsmodell, helt lik Loebs doning, klar.

– Bilen skal være helt lik Loebs, men selvsagt får en fransk fører for et fransk team og fransk merke enda litt ekstra. Men jeg er fornøyd med å ha ny motor med flere hestekrefter, nytt datasystem og ny elektronikk, sier Petter Solberg til NTB.

Miniputt

Nordmannen er eneste privatfører i nyere tid som har oppnådd annenplass i rally-VM. Med 16 personer i teamet, blir Petter Solberg World Rally Team en miniputt mot de store fabrikklagene.

Citroëns fabrikkteam har 200 ansatte som jobber for Sebastien Loeb.

Før Jordan-runden er også en ny lastebil kjøpt inn for rundt 2 millioner kroner. Den kommer i tillegg til Solbergs innholdsrike semitrailerinnkjøp fra i fjor, kjøpt privat fra tidligere formel 1-fører Nigel Mansell, og den brukes også som «utstillingsversjon».

Både semitraileren og den nye lastebilen blir med teamet rundt på årets VM-runder i rally.

Investering

Den nye lastebilen er kjøpt fra Renaults formel 1-team og inneholder blant annet kontor og plass til frakt av rallybilen og annet utstyr.

– Det er en investering jeg får igjen når den skal selges. Lastebilen er kjøpt inn av meg privat og går ikke på teambudsjettet. Det er viktig for oss å se ut som et skikkelig rallyteam. Vi vil også utseendemessig dra sporten opp, forteller Solberg.

35-åringen vant sju fartsprøver i Mexico forrige helg og er nest mestvinnende i så måte hittil i sesongen bak Loeb (15).

Finske Mikko Hirvonen i Ford vant sesongåpningen i Sverige. Der plundret Solberg med bilen og endte på en skuffende niendeplass. (ANB-NTB)