– Dette er en viktig milepæl

GLAD FOR NY VEI: Harald Thoresen (t.v.) i Vegforum Innlandet og regionrådsleder Knut Hvithammer er fornøyd med at distriktet får europavei.

GLAD FOR NY VEI: Harald Thoresen (t.v.) i Vegforum Innlandet og regionrådsleder Knut Hvithammer er fornøyd med at distriktet får europavei. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Riksvei 2 og riksvei 200 blir en del av det europeiske veikartet.

DEL

– En viktig milepæl. Nå blir vi en del av det europeiske veikartet, sier Knut Hvithammer, leder i Glåmdal regionråd.

Nya Wermlands-Tidningen (NWT) kan fortelle nyheten om at FN har godkjent at europavei 16 forlenges til Kongsvinger, Torsby og Malung, for å ende i Gävle på den svenske østkysten.

Dermed kan man se hele veinettet fra Bergen til Gävle i sammenheng.

Hvithammer forteller at den nye europaveien vil gå fra Hønefoss på dagens riksvei 35 via Gardermoen, deretter til Jessheim og fylkesvei 174 til Nybakk.

– Vår region har mye industri basert på eksport og veistrekningen ut av distriktet er viktig. Selv om det ikke får en direkte betydning at riksvei 2 og riksvei 200 blir europavei, står vi sterkere når statusen nå heves, mener Hvithammer.

Mandag ble Partnerskap for E16, et samarbeidsforum for ulike regioner langs veien, etablert på Jevnaker. Lederen av Glåmdal regionråd er valgt til leder av interimsstyret.

Også i Sverige er man glade for europaveien. Ordfører Håkan Laack i Torsby sier til nwt.se at det er viktig med gode kommunikasjoner til Norge med tanke på det store markedet for næringslivet, pendlere og norske turister.

Artikkeltags