Åpner for snøscootere

TURISME: Ordfører Herdis Bragelien vil åpne for et par scooterleder og bruk av elektrisk båtmotor i små-sjøer for å hjelpe turismen i bygda. FOTO: KENNETH MELLEM

TURISME: Ordfører Herdis Bragelien vil åpne for et par scooterleder og bruk av elektrisk båtmotor i små-sjøer for å hjelpe turismen i bygda. FOTO: KENNETH MELLEM

Artikkelen er over 8 år gammel

Turistnæringen i Grue skal få et løft. HVA MENER DU OM DETTE?

DEL

– Vi ønsker å åpne opp for noen leder for snøscooter og for at vi kan bruke elektrisk båtmotor på sjøer som er mindre enn to kvadratkilometer. Vi har hatt dette oppe i Hedmark Ap og laget et vedtak på det, og nå ønsker vi å videreføre dette til Grue, sier ordfører Herdis Bragelien.

Hun ser det som viktig å ta denne debatten nå, ettersom Grue er i ferd med å lage ny kommuneplan. Der vil hun gjerne ha med to scooterleder. En på Grue Finnskog og en på Vestmarka. Mandag orienterte hun kommunestyret, og om kort tid går søknaden til departementene. Bragelien tok også opp saken da Thor Lillehovde fra justiskomiteen var på besøk i forrige uke.

Viktig for turismen

– Dette er viktig for dem som driver med turisme i distriktet vårt. Jeg synes også det er viktig med tanke på å gjøre naturen mer tilgjengelig for nye grupper. Som ikke har så lett for å komme seg ut. Vi ønsker ikke noe frislepp, det skal selvsagt foregå i ordnede former etter et regelverk. Men vi ønsker mer enn bare guidede turer, sier Herdis Bragelien, og mener at Grue har så mye natur som kan brukes av enda flere.

Hun ser derfor ingen hindringer i at det åpnes for et par leder for snøscooter, og ser gjerne at nabokommunene tenker det samme slik at ledene kan kobles i hop.

– Jeg ønsker at Grue skal få muligheten til å ha et par scooterleder slik at vi får dette med i arealplanen når vi skal vedta den nye kommuneplanen. Får vi et ja på søknaden til departementene, så vil det bli en politisk behandling av saken. Det vil være opp til kommunen hvor vi setter grenser, og jeg ønsker at vi skal undersøke hvilke muligheter det ligger i dette her, sier Bragelien.

Gjøre om regelverket

Ordføreren har tro på at Grue vil få til dette, ellers hadde hun ikke satt i gang prosessen.

– Jeg synes at en del av regelverket vårt henger litt etter i tid, og de trengs å gjøres om til dagens samfunn. Det brukes mye motorisert kjøretøy ellers, så om man bruker snøscooter på et par leder om vinteren, tror jeg ikke gjør noe, mener Bragelien. Hun ser det i stedet som viktig for turismen, og mener dette vil være næringsutvikling på lik linje med mye annet.

– Vi ønsker i alle fall å arbeide med saken og se hvordan det går. Blir de andre kommunene med, så blir vi bare enda sterkere, sier Bragelien.

Artikkeltags