(Romerikes Blad)

Klokka 03.17 natt til torsdag ble politiet på Romerike varslet om en alvorlig trafikkulykke rett nord for Hagantunnelen på riksvei 4 i Nittedal:

– Der er det to vogntog som har frontkollidert. Det er snakk om store materielle skader. Gods og vrakdeler fra vogntogene ligger spredt i et stort område. Her har det vært store krefter i sving, opplyser operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen forteller at de to førerne av vogntogene satt fastklemt etter ulykka. Rett før klokka 04.30 ble én av førerne erklært død av en lege på stedet.

– Den andre sjåføren betegnes fortsatt som kritisk skadet og det jobbes med livreddende førstehjelp på stedet, forteller Nordang til Romerikes Blad ved 04.45-tida.

Kort tid senere opplyser politiet at den andre sjåføren er fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål med kritiske skader.

– Hva vet politiet om hvordan ulykka skjedde?

– Så langt er det for tidlig å si noe sikkert om hendelsesforløpet. Det jobbes med å samle inn informasjon fra blant annet vitner, svarer Nordang.

Både Statens Havarikommisjon, politiet og Ulykkesgruppa fra Statens vegvesen skal gjøre undersøkelser på stedet.

Hagantunnelen blir stengt i flere timer framover. Omkjøring blir på på Nittedalsveien mellom Gjelleråsen og Hauger (nord for tunnelen).

Saken oppdateres!