Det begynte med ei gjedde ved Milepelen, og så ballet det på seg. Ikke før var han og samboer Kristin Bengtsson ferdige med 18 fantasifulle fiskeslag i Storsjøen, før Kjell har kommet opp med en ekte selfish.

Manglet gjedde

Nå har han sendt den inn til vurdering for Høstutstillingen.

– Det begynte med at jeg var på Høstutstillingen i fjor, med en gammel kollega. Han spurte om jeg så hva manglet der. Nei, sa jeg. Jo, ei gjedde, svarte han. Og slik kom jeg på ideen, sier Grinden, og tenker selvfølgelig på ordspillet med selfie.

(saken fortsetter under bildet)

 

– Jeg har jo dårlig sjølinnsikt i egne begrensninger, så da tenkte jeg det ville være moro. Så kom tanken på selfishen. Det er mye av meg selv i den.

– Sosiale medier gjør oss sjølsentrerte og egoistiske, det blir altoppslukende for mange. Ordspill med selfie og fisk, men også menneske og litt ulv, som jo er et brennhett tema, sier «fiskemannen» fra Odalen.

Så er også høstutstillingen stedet der

Med 2000 innsendte verk og rundt 100 som kommer med, så tar han det med stor ro om det ikke blir høstutstilling med selfishen.

Høstutstillingen er i år som alltid på Kunstnernes Hus i Oslo, og tidsrommet er 3. til 7. september. De som slipper igjennom nåløyet, får beskjed i mai.

Blåtime med elg

Nå har Grinden beveget seg over i pattedyrenes verden, og har begått en elg – ikke i solnedgang, men solnedgang i elg:

– Tankene bak den er blåtimen, skogen i elgen, sola i elgen, eller omvendt.

 

Den har han ikke sendt inn til utstilling, men tar vi ikke helt feil, blir den nok å se et sted for odølinger og andre!