Det skal «swinge» på Sand

FESTIVALSJEF: Sjef for Morodalsfestivalen Stine Sannerud  foran totempælen på Sand. Et nyoppusset symbol for festivalen og byda.

FESTIVALSJEF: Sjef for Morodalsfestivalen Stine Sannerud foran totempælen på Sand. Et nyoppusset symbol for festivalen og byda. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

NORD-ODALl: Lørdag skal «La det swinge» runge over festivalplassen på Sand. Legendariske Bobbysocks skal få æren av å åpne årets utgave av Morodalsfestivalen.

DEL

– Vi er med på å sette Nord-Odal på kartet. Morodalsfestivalen er unik her i landet. Dette er en festival som er spesielt tilrettelagt for utviklingshemmede, men er som andre festivaler og åpen for alle.

Her har vi tilrettelagt for rullestolbrukere så godt det lar seg gjøre. Vi har hvilerom og skifterom for dem som trenger det. Vi vil inkludere alle som vil delta i festival livet, sier festivalsjef Stine Sannerud. Det er nok en av grunnene til at det kommer festivaldeltakere både fra inn- og utland.

Årets artister

Foruten Bobbysocks inntar Vamp scenen,

og for dem som liker danseband kommer Contrazt og det lokale Patentbænd fra Nord-Odal. Lasse Lindholm band fra Danmark er et rocken roll band der alle medlemmene har nedsatt funksjonsevne.

Konferansierer

– I år får vår faste konferansier Marius Kristiansen følge med en fargerik dame, nemlig Karina Karlsen.

De to kler hverandre godt og vil skape mye moro på scenen, kan Stine fortelle.

Båt og bil

For dem som kan tenke seg noe annet enn å høre på musikk hele dagen så blir det muligheter for en båttur på Storsjøen og en tur i veteranbiler.

De som kommer med toget til Eidsvoll er heldige for de blir hentet av Morodalsruta. En veteranbuss skal ta passasjerene videre fra stasjonen til festivalplassen på Sand. Den samme bussen skal også hente Vamp.

Stine er sjefen

– Jeg var ikke vond å be, da de spurte meg om jeg ville ta jobben som festivalsjef, kommer det kjapt fra Stine.

Hun var involvert i Morodalsfestivalen for første gang i fjor, nå er hun sjef.

Hun har god erfaring med å arrangere andre typer forestillinger, men festival livet er nytt og spenneren for henne.

Barne- og ungdomsarbeideren jobber nå i barnehagen på Sand og er godt over middels kulturinteressert. Fra 1. august i år blir hun ansatt som sjef i en 20 prosent stilling.

– Vi vil arrangere festival som alle andre, så her får artistene honorar. Det gjør at vi er avhengige av sponsorer, og det blir min jobb å skaffe, sier sjefen.

– I fjor kom det 1600 betalende inn på festivalområdet og vi håper det kommer like mange i år – og noen til.

Artikkeltags