Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen klager på montessori-ja

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Utdanningsdirektoratet har godkjent planene til Kongsvinger Montessoriskole, men kommunen klager på vedtaket.

– Utdanningsdirektoratet har ikke lyttet til våre innsigelser og hvorfor vi sa de nei til Montessori . Derfor må vi fortelle mer detaljert hvilke konsekvenser opprettelsen av en montessoriskole i Kongsvinger vil få, sier ordfører Sjur Strand.

Kommunen har derfor søkt, og fått innvilget, en utsatt frist for å klage på direktoratets godkjenning av ny privatskole i Kongsvinger.

– Vi ville ha en utsettelse av klagefristen for å kunne behandle denne saken på en ordentlig måte rent politisk, sier ordføreren.

Les også

Jubel for Montessori-godkjennelse

 

Det betyr at både komité for oppvekst, formannskap og kommunestyre skal vurdere hvilke konsekvenser en montessori skole kan få for kommunen.

Flertallet i kommunestyret vendte allerede i april tommelen ned for en ny montessoriskole i sentrum. Bakgrunnen er frykten for at en ny privat skole vil ramme tilbudet til elever i den offentlige grunnskolen.

Ordføreren har tidligere påpekt at kommunen vil tape mellom 11 og 13 millioner kroner årlig i statlige overføringer med en ny privatskole i byen, og han er redd for at dette vil gå ut over den offentlige skolen.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.