Kommunen klager på montessori-ja

VIL KLAGE: Ordfører Sjur Strand vil klage på opprettelsen av Montessori-skole.JENS HAUGEN

VIL KLAGE: Ordfører Sjur Strand vil klage på opprettelsen av Montessori-skole.JENS HAUGEN

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Utdanningsdirektoratet har godkjent planene til Kongsvinger Montessoriskole, men kommunen klager på vedtaket.

DEL

– Utdanningsdirektoratet har ikke lyttet til våre innsigelser og hvorfor vi sa de nei til Montessori. Derfor må vi fortelle mer detaljert hvilke konsekvenser opprettelsen av en montessoriskole i Kongsvinger vil få, sier ordfører Sjur Strand.

Kommunen har derfor søkt, og fått innvilget, en utsatt frist for å klage på direktoratets godkjenning av ny privatskole i Kongsvinger.

– Vi ville ha en utsettelse av klagefristen for å kunne behandle denne saken på en ordentlig måte rent politisk, sier ordføreren.

Det betyr at både komité for oppvekst, formannskap og kommunestyre skal vurdere hvilke konsekvenser en montessori skole kan få for kommunen.

Flertallet i kommunestyret vendte allerede i april tommelen ned for en ny montessoriskole i sentrum. Bakgrunnen er frykten for at en ny privat skole vil ramme tilbudet til elever i den offentlige grunnskolen.

Ordføreren har tidligere påpekt at kommunen vil tape mellom 11 og 13 millioner kroner årlig i statlige overføringer med en ny privatskole i byen, og han er redd for at dette vil gå ut over den offentlige skolen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken