Alle fylker får eget mobbeombud

FORNØYD: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), her under et besøk hos elever i klasse 5B på Berg skole i Oslo, er svært fornøyd med at alle fylker i landet får sitt eget mobbeombud fra neste høst.

FORNØYD: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), her under et besøk hos elever i klasse 5B på Berg skole i Oslo, er svært fornøyd med at alle fylker i landet får sitt eget mobbeombud fra neste høst. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Stortinget vedtok i vår at alle fylker skal ha sitt eget mobbeombud. Nå innfører regjeringen ordningen fra neste høst i et spleiseslag med fylkeskommunene.

DEL

I dag har fem fylker egne mobbeombud rettet mot barnehager og skoler. Fra høsten 2018 blir ordningen utvidet til å gjelde alle fylker.

– Vi legger opp til en nasjonal ordning, men gir samtidig rom for lokale tilpasninger. Fylkene har gode forutsetninger for å finne gode lokale løsninger ved å mobilisere sine nettverk, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Håpet er at et mobbeombud vil styrke det lokale arbeidet med mobbing i både barnehager og skoler. Mobbeombudet skal være uavhengig av skoleeierne.

– Alle barn har rett til et mobbefritt og trygt miljø i barnehage og skole. Med egne ombud i fylkene gjør vi veien til hjelp kortere for mobbeofre og deres familier.

– Jeg er glad vi får på plass denne ordningen, sier Røe Isaksen.

Fra 2020 vil fylkeskartet måtte tegnes på nytt på grunn av regionreformen. Regjeringen setter derfor i gang en følgeevaluering av ordningen for å få innspill til hvordan ombudsordningen bør innrettes i de nye regionene.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.