Kjøreturen fant sted ved 03.30-tida natt til lørdag 9. juli i år på en campingplass i en annen del av Innlandet.

Et vitne har fortalt politiet at mannen – som er bosatt i Kongsvinger-regionen – kjørte fra stedet i en bil, og at han var «drita».

Et annet vitne har forklart at han så mannen kjørte av gårde med sønnen, at det var merker i grusen og at bilen var nær ved å rygge på et annet kjøretøy – i tillegg til at han nesten tok med seg rekkverket tilhørende en campingvogn.

– Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke at siktede kjørte bil på det aktuelle tidspunktet, og at han var påvirket av alkohol tilsvarende minst 0,5 i promille, er konklusjonen fra Romerike og Glåmdal tingrett – som midlertidig har beslaglagt mannens førerkort fram til 3. november i år.

– Jeg kjørte ikke

Innen den tid skal det endelige analyseresultatet av blodprøven være klart, mannen vil bli innkalt til et formelt politiavhør, og saken kommer deretter til behandling i domstolen.

– Jeg kjørte ikke bilen etter klokka 23.00 om kvelden. På det aktuelle tidspunktet om natta hadde jeg drukket alkohol, men jeg kjørte ikke bilen – jeg bare satt i den, hevdet mannen i 40-årene selv i tingretten nylig.

Den versjonen trodde altså ikke dommeren i tingretten på, basert på vitneobservasjoner.

Tyder på promille

Det foreløpige resultatet etter at mannen blåste i politiets alkometer en times tid etter den angivelige kjøreturen, viste for øvrig en påvirkning på 0,86 milligram per liter luft – noe som tilsvarer en promille på 1,7.

At mannen i 40-årene har opplyst at han trenger førerkortet i jobben, fikk ikke tingretten til å endre sin avgjørelse om midlertidig inndragning av førerretten.

– At beslag av førerkortet får negative virkninger for siktede må tas i betraktning, men retten finner ikke at beslag av førerkortet er vesentlig mer byrdefullt for siktede enn for andre (...) med et alminnelig behov for førerkort, heter det i rettens vurdering.