Av 81 finalister sto det igjen 15 kvinner før vinneren ble kåret søndag. Martine Rødseth Hjørungdal røk ut før den siste utvelgelsen.

– Jeg ble ikke skuffet over ikke å komme blant topp 15. Jeg er glad bare for å ha kommet så langt som hit, sier den vakre nordodølingen til Glåmdalen.

Det ble altså ingen krone på 24-åringen, som de siste tre ukene har gjort sitt beste for å overbevise gjennom dommervurderinger, scenetrening, showoppdrag, kontakt med presse og representasjon.

Ifølge Martine er målet likevel nådd:

– Min drøm var å få stå på scenen og representere Norge, og det har jeg fått gjort, sier Martine.

De andre deltakerne fikk tøff konkurranse av Martine. Spesielt under bikinivisningen ble hun, ifølge britiske Daily Mail, en utfordrer til publikumsfavoritten Miss Italia.

«Miss Norway's Martine Roedseth dazzled during the swimwear round», skriver avisen.

– Det var helt merkelig å komme hit og bli behandlet som en kjendis. Vi gikk ingen steder uten livvakter, ikke engang ut fra hotellet, forteller 24-åringen, som nå har fått gode venninner fra hele verden.

Under kåringen av vinneren ble Martine vitne til et aldri så lite drama da verten, Steve Harvey, utropte feil vinner.

Miss Colombia fikk to minutter med hyllest før kronen ble løftet av henne, og gitt videre til Pia Alonzo Wurtzbach fra Filippinene.

Rett utenfor hotellet til deltakerne foregikk et enda større drama - noe som satte sitt preg på følelsene til Martine etter konkurransen.

En person omkom og 37 ble skadet da en bil kjørte opp på fortauet.

– Det skjedde samtidig som showet, og vi fikk høre om det etterpå. Det er fryktelig trist, og skummelt når det er så nære. Heldigvis er verken jeg eller mine involvert, avslutter Martine.

Finalen foregikk på Planet Hollywood Resort og Casino i Las Vegas.