Nå ligger hun på førsteplass med aktivitetspoengene, og SMS-stemmer. Den siste måneden blir innspurten som kan sikre henne seieren.

I fjor kom hun på tredjeplass sammenlagt og sier hun sikter høyere i år. Drømmen er å representere Norge i Miss Universe konkurransen, men før det er det mye som må øves inn.

Catwalk, karisma og nerver

På konkurransedagen 31. august i Oslo er det mye som skal stemme. Deltakerne må gå, stå og svare nær perfekt.

– Jeg synes det er gøy å prøve meg igjen og kanskje få oppfylt drømmen min. For å forberede meg prøver jeg å slappe av litt for å beholde roen. I tillegg øver jeg mye på å stå foran søsteren min og svare på spørsmål som kan komme i konkurransen, sier hun.

Vil representere Odalen

Hvis hun blir sendt videre for å representere Norge sier Rødseth Hjørungdal at hun gleder seg til ett spesielt øyeblikk.

– Endel av Miss Universe er at deltakerne skal vise fram nasjonaldraktene sine. Det er mange fine drakter, men jeg vil gå ut på scenen i Solør-Odalbunaden min, sier hun.

Morodalsfestivalen

Selv om det nærmer seg konkurransetid har Rødseth Hjørungdal ikke bare øvet. Hun har også fått med seg årets sommerfestival i hjembygda som frivillig.

– Jeg hadde det utrolig fint når jeg fikk jobbe som frivillig på Morodalsfestivalen. Da fikk jeg være med på allsang og dele ut blomster på scenen.

Bildeserie

Se bildene av misse-Martine