Kaja fra Kongsvinger grep finaleplassen

TØFF JENTE: Kaja Caroline Kojan (19) jobber innen helse og driver med hestesport på fritida, men tror like gjerne hun kunne ført de store maskinene. Her er hun på fotografering hos Lia Maskin & Transport.

TØFF JENTE: Kaja Caroline Kojan (19) jobber innen helse og driver med hestesport på fritida, men tror like gjerne hun kunne ført de store maskinene. Her er hun på fotografering hos Lia Maskin & Transport. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Vennersberg-jenta Kaja Caroline Kojan (19) er finalist i Miss Norway 2017.

DEL

De to siste årene har lokale jenter vunnet den norske utgaven og gått videre til den internasjonale konkurransen Miss Universe.

Martine Rødseth Hjørungdal fra Nord-Odal fikk reise til USA i 2015, mens Nes-jenta Christina Waage kjempet i Filippinene i fjor. Ingen av dem nådde helt opp.

Nå ser Kaja fra Kongsvinger også en mulighet til å konkurrere internasjonalt etter å ha sikret seg plass i den norske finalen.

Hun beskriver opplevelsen som et eventyr, men legger ikke skjul på at deltakelsen krever mye arbeid litt utenfor komfortsonen.

– Krevende

– Det har vært mange utfordringer på veien. Jeg har jobbet hardt med å sanke stemmer og markedsføre meg selv, forteller 19-åringen, som til daglig har to vikarjobber innen helse og omsorg i Kongsvinger.

Utenom jobben bruker hun tiden på tett samarbeid med sponsorer, oppdatering av blogg og veldedighetsarbeid.

– Å delta som utøver i Miss Norway er krevende om du vil komme langt, slår hun fast.

Fram mot den norske finalen på Wallmans i Oslo 29. juli må Kaja vise seg fram mest mulig, og på best mulig måte. Hun er veldig opptatt av å bruke lokale krefter, og trekke inn Kongsvinger der det er mulig.

Foto:

Vil være rollemodell

Blant sponsorene er lokale Lia Maskin & Transport. Som del av samarbeidet fikk Kaja låne arbeidsklær og gjennomføre fotografering med tunge maskiner i et maskulint miljø.

– Jeg som utøver vil vise at hvilken som helst jente kan passe inn i et sånt yrke. Derfor tok jeg meg tid til en liten, kul fotoshoot med arbeidsklærne på. Som utøver handler det ikke om å se bra ut og stå og smile. Man skal kunne passe inn, være en rollemodell og representere merket på best mulig måte, beskriver Kaja, som føler hun har mange i ryggen:

– Familie, venner og sponsorer er store støttespillere under denne konkurransen, sier hun takknemlig.

Kun én nordmann

Om Kaja skulle vinne den norske finalen, får hun reise til den internasjonale konkurransen i Frankrike.

Det er 27 år siden sist en nordmann ble kåret til Miss Universe. I 1990 vant Norge for første og foreløpig siste gang. Da var det Mona Grudt som stakk av med seieren.

Miss Universe har vært avholdt siden 1952, og nåværende USA-president Donald Trump har tidligere eid konkurransen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken