Gå til sidens hovedinnhold

Er det egentlig økonomi som er argumentet for å legge ned grendeskolene i Sør Odal eller er det noe annet?

AV HELGA M. FLATEBØ

Artikkelen er over 5 år gammel

Sør Odal har et skrikende behov for ny ungdomsskole og har hatt det i mange mange år… Argumentet vi har hørt fra politisk hold er at vi ikke har økonomi til det og det stemmer sikkert.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da blir jeg ekstra overrasket og forundret over at de samme politikerne nå seriøst mener at vi skal bruke ca 290 mill på å bygge en 1-10 skole (ny storskole er kalkulert med 347 mill og vi får ca. 60 mill i erstatning for Korsmo skole).

Hvordan skal denne enorme investeringen finansieres? Med bompenger inn og ut av Skarnes?

Eiendomsskatten er allerede justert opp av sittende kommunestyret til MAKS. Ved å legge ned grendeskolene sparer vi ca 7 mill i året. Det er neppe nok til å dekke renter og avdrag eller?!

Høyre og Senterpartiet sa klart og tydelig på debatten i går at de går for en 1-10 skole. Det vil si at hvis de fortsetter å styre kommunen vår vil vi dra på oss en ENORM gjeldsbyrde som vi ikke klarer å betjene!

Det må da finnes mange andre og bedre løsninger enn dette!!

Jeg stiller spørsmål ved om det er helt andre grunner enn økonomiske som gjør at noen politikere vil legge ned grendeskolene våre?

Tallenes tale er klar, det er IKKE den billigste og mest økonomisk forsvarlige løsningen å legge ned grendeskolene og bygge storskole! Tvert imot er det den dyreste løsningen!

En kan jo også stille seg spørsmål om hvorvidt en konsulent har andre interesser også når det er mulig å presentere tallene slik det ble gjort i Glåmdalen i går…..og å anbefale en kommune å dra på seg en slik gjeldsbyrde!

At vi SPARER enormt med å dra på oss ei gigantisk gjeld er uforståelig! Dette er altså gjeld tilsvarende 2 rådhus……det vil si 3 ganger det vi har i dag med renteutgifter! (Skole og rådhus) 

Valget blir avgjørende, bruk stemmen din og stem på noen som har beina på bakken!

Helga M. Flatebø

Kommentarer til denne saken