Èn stor kommune

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Spade – eller manuelt håndholdt grave- redskap?

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Vi er noen selvopptatte vesener som vil forsøke å påvirke velgerne i de kommende ukene. Personlig ser jeg på velgerne som kunder, men markedstenkning er vel forkastelig for alle som vil bestemme alle detaljer over oss.

I møte med velgerne vil jeg kalle en «spade for en spade» og ikke «et manuelt håndholdt redskap beregnet på graveoppgaver eller andre eventuelle utfordringer.» Virkeligheten er komplisert nok som den er, og jeg vil fortelle hva jeg egentlig ønsker, uten å pakke det inn i lag på lag, omtrent som en løk.

Derfor vil jeg opptre så upassende som overhodet mulig og si det som det er og ikke legge skjul på mine ambisjoner og selvopptatthet. Med andre ord: Jeg ber om å bli stemt på, kumulert og støttet. Høyres program er basis for det jeg står for og jeg vil forsvare regjeringen og Høyres standpunkter, også i tilfeller hvor jeg nok, innerst inne, ser nyanser. Jeg kaller det lojalitet og dermed vet alle hvor de har meg.

Mitt viktigste program til fylkestinget er å få nok støtte til å virkeliggjøre drømmen om én stor kommune i Kongsvingerregionen. På den måten kan vi blant annet få hånd om videregående utdanning, samferdsel, næringsutvikling og sykehus i vår egen regionen. Det er her vi bor og vi trenger ikke fylkeshuset på Hamar til å bestemme over oss. Det klarer vi selv.

Som fylkestingsrepresentant vil jeg se det som min viktigste oppgave å flytte beslutninger til Kongsvinger-regionen og argumentere for å nedlegge fylkeskommunen. Dessverre skjer det ikke med en gang, for Arbeiderpartiet tør ikke å støtte det partiet egentlig mener. Eller tar jeg feil, Sjur Strand? Og Glåmdalen er vel enig? Tør dere? Eller vil dere opptre som løk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.