Hotell eller park?

HOTELL ELLER PARK? Dette vil så totalt forandre bybildet i Midtbyen, spesielt for dem som har levd lenge i Kongsvinger, men også for alle oss andre, skriver Arne Normann.

HOTELL ELLER PARK? Dette vil så totalt forandre bybildet i Midtbyen, spesielt for dem som har levd lenge i Kongsvinger, men også for alle oss andre, skriver Arne Normann. Foto:

Av

Debatten om dette «monsterhotellet» som angår mange i Kongsvinger bare fortsetter. Mange har meninger både for og imot, dette vil så totalt forandre bybildet i Midtbyen, spesielt for dem som har levd lenge i Kongsvinger, men også for alle oss andre.

DEL

MeningerOm det er børs eller katedral som driver dette prosjektet fram, eller ønske om et statusprosjekt – et såkalt signalbygg – på CV-en er ikke så viktig her.

Problemet, sånn jeg ser det, er at utformingen av byen er blitt til litt etter litt, uten noen helhetlig plan: Tre eller helst to bydeler som har liten kontakt eller såkalt visuell kommunikasjon, bindes sammen over en «skrakklig» bru og en nyere en uten kontakt, bredd til bredd over Glomma, med mindre du kjører bil.

Dette er et bysamfunn oppstått etter den enkelte eiers behov, og sånn har det fortsatt på tross av kommunal styring og helhetlig(?) struktur.

Barn og park i en bydel når den opprinnelige skogen forsvinner var viktigere før enn vi forstår. I dag et nødvendig friareal for et bysamfunn omgitt av økende kommunikasjon. Buss og bil til og fra kommunens skole- og høgskolearrangementer. Et stort hotell vil bare øke problemene og frata byen en nødvendig lunge.

For å endre litt på en barneregle: «Om alle regionens ordførere sto fram på rad, kunne de ikke sette det minste blad på ei buske.»                                                                

Hotell kan bygges raskt hvor som helst, en park tar lengre tid. En gang hadde også stasjonsida park. Stasjonene flest langs Kongsvingerbanen hadde parker for reisende og andre, men sånn er det ikke nå, så hvor er parken på denne sida? Istedenfor eller i tillegg til hotell, trenger Kongsvinger enda en park.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags