Etter 8. mars-møtet i Oslo forrige uke har det blitt stor debatt etter at blant andre Kari Jaquesson brukte sterke hersketeknikker og stygge ord da det ble debatt rundt parolen som omhandlet sexkjøpsloven.

I Dagsnytt 18 «beklager» Jaquesson at hun ba en mindreårig jente om å «suge  pikk ti ganger om dagen». «Det er ikke pent språk, men bordeller er heller ikke et pent syn», sier hun.

For meg virker det som at Jaquesson «beklager» fordi det er forventet av henne, samtidig som hun prøver å skjule at hun rettferdiggjør sin måte å snakke til meddebattanter.

Likestilling og kvinnekamp er fortsatt viktig. 8.mars er fremdeles en viktig dag. Både i Norge, men også i resten av verden. Men vi kommer ingen vei hvis vi skal be meningsmotstandere om å «suge pikk».

Hadde Jaquesson forsvart denne typen ordbruk hvis det kom fra en mann? Jeg tror ikke det. Jeg tror både hun og andre ville bedt mannen om å skjerpe seg og opptre saklig, eller forlate møtelokalet.

Istedenfor følte jentene som foreslo å bytte ut parolen for sexkjøpsloven seg så krenket og tråkket på, at de ikke fant noen annen løsning enn å gå.

Heldigvis finnes kvinner som Torunn Kanutte Husvik og Amanda Schei. Kvinner som reagerer og sier  fra.

Det er ikke greit at Kvinnegruppa Ottar, et mindretall, skal få lov til å sette andre feminister i et dårlig lys.

Det er ikke greit at Kvinnegruppa Ottar skal få lov til å kalle seg feminister som driver «kvinnekamp», for det minner helt ærlig mer om mannehat.

Kjære damer, og menn: La oss debattere sexkjøpsloven, retten til selvbestemt abort, barnebruder og andre viktige likestillingssaker på et saklig nivå. På en måte som viser at vi har respekt for hverandre til tross for at vi har ulike meninger.

La oss ikke synke så lavt at vi må bruke hersketeknikker for å få frem poengene våre.

Kvinnekamp handler om likestilling, ikke mannehat. La oss møtes til debatt, men la oss ha respekt for hverandre i debatten.