(Oppland Arbeiderblad): «To skjebner, ett liv. Sammen kom dere inn i livet vårt. Sammen har dere nå forlatt oss. En bunnløs sorg og et enormt savn. En siste klem fra mamma og pappa.»

Blomsterbåndet på den doble kisten i Askim kirke forklarer alvoret. Mille Andrea (16) og Mina Alexandra Hjalmarsen (16) ble funnet døde i en enebolig natt til 8. januar. De hadde rømt fra institusjon, og døde trolig etter overdose.

Onsdag formiddag bisettes de to jentene. Ifølge NRK var kirken fullsatt allerede en time før begravelsen startet klokka 10.30. Jentene hadde stor omgangskrets, kjente mange folk og har knyttet mange vennskapsbånd gjennom sosiale medier. TikTok-videoene deres ble sett av tusenvis.

– Familien har besluttet at bisettelsen skal være åpen, sa bistandsadvokat Inger Marie Støen i en uttalelse til pressen i forkant av onsdagens bisettelse.

Musiker Trygve Skaug spilte i seremonien

Vokste opp i Kongsvinger

Tvillingene vokste opp i Kongsvinger i barneårene. De gikk på Finnskogen montessoriskole frem til fjerde klasse. Rektor ved skolen har har uttalt til Glåmdalen at de har mistet to tidligere elever, som de var veldig glad i.

I barndommen likte jentene å leke og de var svært kreative. De fattet også interesse for hest og ridning, har foreldrene Kirsti Skogsholm og Kim André Hjalmarsen uttalt til TV 2. Jentene elsket dyr, og å besøke farmor og farfar, hvor de kunne passe hunden, forteller faren.

På jentenes minneside på nett strømmer det over med hjerter og hilsener. Besteforeldrene har lagt inn en siste hilsen. «Savnet og tomrommet er enormt. Vanskelig å tenke at vi ikke skal se eller høre dere igjen. Bestemor og Bessa».

Også farmor og farfar har skrevet en hilsen: «Jentene våre. Så glad i dere, savnet er stort. Vil alltid finnes i våre hjerter».

Åpnet tilsyn

De to jentene har lang historikk i barnevernet. De har vært under omsorg ved flere forskjellige institusjoner. OA har tidligere fortalt at jentene har bodd ved Olivia Solhaugen.

Statsforvalteren i Oslo og Viken har åpnet tilsyn etter at de to jentene døde. Statsforvalteren i Innlandet vil bistå i tilsynet.

Jentene ble funnet døde søndag 8. januar og døde trolig av overdose.

Etterforforskningen pågår fortsatt. To menn er siktet i saken og er varetektsfengslet i fire uker. En 27 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap, mens en 18-åring er siktet for narkotikasalg og for å ha hensatt jentene i hjelpeløs tilstand.

Mens tvillingene Mina og Mille (16) bodde på institusjonen, fikk den kraftig kritikk