Gå til sidens hovedinnhold

«Grønn kafé» for økt miljøengasjement

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Nå skal alle som er interesserte i natur, miljø og typiske «grønne» temaer få et fast, lokalt møtested.

– Håpet er at vi kan være et møtested for alle som er interessert i temaer som er knyttet til miljø, natur, landbruk, friluftsliv, folkehelse, samt by-, bygd – og miljøutvikling i Kongsvinger-regionen. Vi ønsker å bidra til å skape mer engasjement, og samtidig være en arena der mennesker med mange av de samme verdiene kan treffes for å snakke sammen, utveksle ideer og bli inspirerte, sier Josephine Kjelsrud, Marit Bye Gjermshus og Anders Furuseth Hansen.

– Politisk uavhengig

Første planlagte kafékveld er kommende onsdag, og stedet er Promenaden kafé på Langeland – helt nede ved elva.

Arrangørene understreker at dette er et politisk uavhengig samarbeid mellom forskjellige organisasjoner: Brandval og Vinger Bondelag, DNT ung Odal, Kongsvinger Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, NaKuHel-Kongsvinger og Kongsvinger MDG.

Får fast tema

Planen er at «Grønn Kafé» vil bli arrangert én gang i måneden ved Promenaden Kafé i Kongsvinger, og kommende kafékvelder skal bli annonsert i god tid på Facebook-siden: «Grønn Kafé – Kongsvinger».

– Tanken er at vi hver gang skal ha et nytt tema som blir satt ekstra i fokus, men detaljene er ikke spikret. Forhåpentligvis får vi endel innspill når vi samles for første gang til kafékveld denne uka.

Følgende har sittet i arbeidsgruppa som har forberedt de første treffene for «Grønn kafé»: Anne-Lise Brenna Ording (Brandval og Vinger Bondelag), Josephine Kjelsrud (DNT Odal), Marit Bye Gjermshus (Kongsvinger Natur og Ungdom), Stig Braathen (NaKuHel Kongsvinger), Øystein Hanevik (Naturvernforbundet) og Anders Furuseth Hansen (MDG Kongsvinger).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.