Sanngrund får miljøsertifisering

MILJØVENNLIG: Arne Udnesseter, daglig leder ved Sanngrund.

MILJØVENNLIG: Arne Udnesseter, daglig leder ved Sanngrund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SØR-ODAL: Sanngrund mottok 11. april miljøsertifiseringen Green Key.

DEL

Green Key (http://www.green-key.org/) er reiselivets miljømerke, og per i dag den største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder, går det fram av en pressemelding.

Green Key er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) og United Nations Environmental Programme (UNEP), og drives internasjonalt av FEE (Foundation for Environmental Education). 

– For å bli Green Key sertifisert må bedriften leve opp til en rekke kriterier innen alt fra energi, vask, avfall og informasjonsarbeid til å være en ansvarlig arbeidsplass, skriver FEE.

Green Key miljøsertifisering er et synlig bevis på at Sanngrund tar ansvar for miljøet. Kriteriene er mange - alt fra energi, vask, avfallshåndtering og informasjonsarbeid til å være en ansvarlig arbeidsgiver. 

– Ett av tiltakene for å bli mer miljøvennlig i driften gjorde vi våren 2016, ved å bore etter varme i bakken. Bergvarme, som er en form for geoenergi, krever et moderne geoenergianlegg, forklarer daglig leder Arne Udnesseter og miljøansvarlig Lise Eriksen.

– Oppvarmings- og kjølekostnadene våre blir redusert, og den fornybare energien representerer et godt miljøvennlig alternativ. I den daglige drift vil nå miljøbevisstheten ha en sentral rolle.

Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

– Vi håper at våre gjester vil sette pris på muligheten til å samarbeide med oss om dette, sier Arne Udnesseter og Lise Eriksen.

Artikkeltags