– Vi går for tre runder til med MGP

STRÅLENDE FORNØYD: Asbjørn Holmen i Kongsvinger arrangement mener dette viser at Kongsvinger er klar for en ny runde med MGP.

STRÅLENDE FORNØYD: Asbjørn Holmen i Kongsvinger arrangement mener dette viser at Kongsvinger er klar for en ny runde med MGP.

Artikkelen er over 9 år gammel

Bedre reklame for distriktet skal man lete lenge etter. Nærmere 3000 mennesker hadde tatt turen til Kongsvingerhallen fredag kveld.

DEL

– Jeg blir helt stum. Dette var mye bedre enn jeg trodde. Vi slo Stavanger på alt, sier en svært glad og lettet Asbjørn Holmen i Kongsvinger arrangement. Han kunne senke hvilepulsen og nyte det strålende TV-showet som gikk av stabelen i Kongsvingerhallen i går kveld.

Han avslører at suksessen i dette showet innebærer at det er mer enn realistisk å tro at det blir flere runder med MGP i Kongsvingerhallen.

Opsjon

– Vi går selvsagt for en ny runde med MGP. Forutsatt at våre samarbeidspartnere og det økonomiske er på plass, sier han.

Kongsvinger har oppsjon på tre år til med delfinaler i Melodi Grand Prix.

– Bedre enn forventet

– Vi er veldig fornøyde. Dette gikk mye bedre enn vi hadde forventet. Det var nesten som en blanding av en hjemmekamp i fotball og en rockekonsert, sier prosjektleder i Stageway, Dag Hvaring.

Han kunne fortelle at det var cirka 3000 tilskuere i Kongsvingerhallen i går.

150 barn

– Nå er det opp til Kongsvinger. Hvis de vil og får på plass de nødvendige forusetingene blir det nye runder med MGP i Kongsvinger, sier Hvaring.

– Dette gikk kjempebra, utbryter Agnes Beate Nyborg.

Hun har vært koordinator for barnekoret som koret til Anne Karine Strøms slager fra 1970-tallet, «Mata-Hari». Musikkvideoen til slageren er spilt inn på steder rundt omkring i distriktet og er MGP anno 2008s hyllest til tidligere historiske MGP-låter.

Barnekoret besto av over 150 barn fra både Våler, Åsnes, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog og alle barneskolene i Kongsvinger kommune.

Svenske korister

I tillegg var en gjeng fra Arvika i Sverige med i koret. Dette som en del av opplegget rundt at Arvika er Kongsvingers vennskapsby.

– Vi har øvd hver for oss, forteller Nyborg som formelig strålte etter den glimrende delfinalen i Kongsvingerhallen i går.

– Dette var kjempemorsomt, sier Britt Louise Arneson. Hun er representant for den svenske gjengen, og hun er takknemlig for at de fikk muligheten til å være med på dette.

– Alle barna har på seg et 70-tallskostyme. Det er alt fra vide slengbukser via skjellettdrakten til Jahn Teigen til ekstremt fargerike habitter.

Hun syns dette har vært en kjempeopplevelse og er svært glad for å ha fått være med på dette.

Artikkeltags