– Vi går for tre runder til med MGP

STRÅLENDE FORNØYD: Asbjørn Holmen i Kongsvinger arrangement mener dette viser at Kongsvinger er klar for en ny runde med MGP.

STRÅLENDE FORNØYD: Asbjørn Holmen i Kongsvinger arrangement mener dette viser at Kongsvinger er klar for en ny runde med MGP.

Artikkelen er over 10 år gammel

Bedre reklame for distriktet skal man lete lenge etter. Nærmere 3000 mennesker hadde tatt turen til Kongsvingerhallen fredag kveld.

DEL

– Jeg blir helt stum. Dette var mye bedre enn jeg trodde. Vi slo Stavanger på alt, sier en svært glad og lettet Asbjørn Holmen i Kongsvinger arrangement. Han kunne senke hvilepulsen og nyte det strålende TV-showet som gikk av stabelen i Kongsvingerhallen i går kveld.

Han avslører at suksessen i dette showet innebærer at det er mer enn realistisk å tro at det blir flere runder med MGP i Kongsvingerhallen.

Opsjon

– Vi går selvsagt for en ny runde med MGP. Forutsatt at våre samarbeidspartnere og det økonomiske er på plass, sier han.

Kongsvinger har oppsjon på tre år til med delfinaler i Melodi Grand Prix.

– Bedre enn forventet

– Vi er veldig fornøyde. Dette gikk mye bedre enn vi hadde forventet. Det var nesten som en blanding av en hjemmekamp i fotball og en rockekonsert, sier prosjektleder i Stageway, Dag Hvaring.

Han kunne fortelle at det var cirka 3000 tilskuere i Kongsvingerhallen i går.

150 barn

– Nå er det opp til Kongsvinger. Hvis de vil og får på plass de nødvendige forusetingene blir det nye runder med MGP i Kongsvinger, sier Hvaring.

– Dette gikk kjempebra, utbryter Agnes Beate Nyborg.

Hun har vært koordinator for barnekoret som koret til Anne Karine Strøms slager fra 1970-tallet, «Mata-Hari». Musikkvideoen til slageren er spilt inn på steder rundt omkring i distriktet og er MGP anno 2008s hyllest til tidligere historiske MGP-låter.

Barnekoret besto av over 150 barn fra både Våler, Åsnes, Nord-Odal, Sør-Odal, Eidskog og alle barneskolene i Kongsvinger kommune.

Svenske korister

I tillegg var en gjeng fra Arvika i Sverige med i koret. Dette som en del av opplegget rundt at Arvika er Kongsvingers vennskapsby.

– Vi har øvd hver for oss, forteller Nyborg som formelig strålte etter den glimrende delfinalen i Kongsvingerhallen i går.

– Dette var kjempemorsomt, sier Britt Louise Arneson. Hun er representant for den svenske gjengen, og hun er takknemlig for at de fikk muligheten til å være med på dette.

– Alle barna har på seg et 70-tallskostyme. Det er alt fra vide slengbukser via skjellettdrakten til Jahn Teigen til ekstremt fargerike habitter.

Hun syns dette har vært en kjempeopplevelse og er svært glad for å ha fått være med på dette.

Artikkeltags