(Romerikes Blad): – Jeg var først ganske sikker på at det var noen som var ute etter å lure meg, forteller Mette Starheim Pedersen.

Nylig fikk hun en sms om at det var funnet en lommebok med førerkort og bankkort i hennes navn. Vedkommende som sendte sms-en lurte på om det var hun som hadde mistet en lommebok.

– Jeg ble litt mistenksom, for jeg hadde ikke mistet noen lommebok og har dessuten ikke bodd i Norge på over 20 år. Min første tanke var at dette var en form for svindel, sier Mette Starheim Pedersen.

Mette er opprinnelig fra Kløfta, men har bodd i Østerrike siden 2000. Hun er gift med den tidligere fotballproffen Jan Ove Pedersen. Hun og barna ble med til Østerrike da Jan Ove skulle avslutte karrieren for østerrikske Bregenz.

Stjal lommebøker

Mette har nylig skaffet seg norsk telefonnummer, og det var på denne hun fikk sms-en fra en mann som lurte på om hun eide lommeboka som var funnet.

Hun googlet navnet bak telefonnummeret, men fant ikke noe mistenkelig. Så ba hun om å få tilsendt bilder av kortene som var funnet i lommeboka.

– Det var utvilsomt meg på bildene, og kortene viste seg å være fra en lommebok som ble stjålet mens jeg jobbet for Kværner i Hoffsveien på Skøyen. Det må ha vært tidlig på 90-tallet, og i alle fall før 1992. Mannen jeg snakket med fortalte at de hadde funnet flere lommebøker i en himling i et hus som skulle rives, forteller Mette.

Mette husker at de var flere som ble frastjålet lommebøkene på arbeidsplassen den gangen.

Skjult under takplatene

Den stjålne lommeboka kom aldri til rette, og Mette hadde glemt hele greia, helt til hun fikk sms-en nå nylig.

– Det var en veldig rar opplevelse å se over 30 år gamle bilder av meg selv. Det er jo helt utrolig at lommeboka har ligget gjemt under noen takplater i et hus i alle disse årene, for så å dukke opp nå, sier Mette, og legger til:

– Jeg har ikke savnet noe av innholdet, men det skal bli gøy å få tilbake mitt amerikanske førerkort. Jeg tok førerkort i California i 1988, og det lå i den lommeboka som ble stjålet. Jeg husker at jeg var litt lei meg for akkurat det, så det skal bli artig å få tilbake det!