Gå til sidens hovedinnhold

Meteorolog: – Genialt plassert høytrykk

Artikkelen er over 2 år gammel

Et «genialt plassert høytrykk» sørger for påskedager med mye sol i nesten hele landet.

(Nettavisen): Søndag er det lite skyer på himmelen i Sør-Norge og de aller fleste av oss kan se fram til perfekt påskevær de neste dagene.

– Det er et stort høytrykk over Skandinavia nå, som gir veldig mye fint vær til nesten samtlige, forteller vakthavende meteorolog Mariann Aabrekk i StormGeo til Nettavisen søndag kveld.

Unntaket er Svalbard der det kan bli noe vinterlig, samt at det søndag og tirsdag kan være noe mer skyet nord i landet.

– I resten av landet så gir høytrykket tørt vær og mange, mange timer med sol. I lavlandet kan det være rundt 10, 12 og 13 grader, forteller hun.

Fra tirsdag og onsdag kan det imidlertid også skye til litt på Sørlandet, og det er muligheter for noe nedbør, men det er i så fall snakk om små endringer fra finværet.

– Vi har en helt genial plassering av dette høytrykket, sier Aabrekk.

Takket være kalde netter og morgener vil samtidig snøen overleve uken, der den ligger i dag, og vi snakker med andre ord perfekt påskevær.

Avhengig av når høytrykket flytter seg videre kan vi få det enda varmere, men mer skyet mot helgen igjen, forteller Storm-meteorologen. Da kan også både noe vind og nedbør også følge med.

– Det er en trend at høytrykket beveger seg sørøstover, men det spørs om det skjer lørdagen eller tirsdagen, sier Aabrekk.

Tørt vær øker imidlertid også faren for brann og politiet har vært ute og advart. Totalt bålforbud er innført i 14 kommuner i Rogaland.

Kommentarer til denne saken