Glåmdalen tar ned antall papirutgaver fra seks til tre i uka, og tar samtidig grep for å styrke avisen ytterligere digitalt. Det handler om å utvikle journalistikken og innholdet der leserne våre faktisk bruker oss mest.

Avisene Oppland Arbeiderblad og Østlendingen har valgt å kutte utgivelsesfrekvens samtidig som Glåmdalen.

Den vanligste måten å lese lokalavisen på, er nå via mobiltelefonen. Omtrent halvparten av abonnentene til Glåmdalen er heldigitale, og de aller fleste som fortsatt får avisen levert i postkassen er også digitalt aktive på nettsiden vår.


Det må få konsekvenser for hvordan vi driver. Vi må tilpasse oss endrede brukervaner, og sette inn ressursene våre der abonnentene får mest glede av innsatsen. Vi etablerer nå en egen “breaking-gruppe”, som hver dag skal sørge for at Glåmdalen er først og best på de løpende nyhetene i lokalsamfunnene våre. I tillegg setter vi av egne folk som skal grave dypere, sette dagsorden og i større grad gi deg innsikt i forhold vi mener det er viktig for deg å vite noe om. Dette kan være kritikkverdige forhold som bør avdekkes, men også dypdykk i temaer vi mener er viktige for deg som innbygger i regionen.

Vi skal bruke de fortellerteknikkene de digitale plattformene åpner for. Vi skal gi deg lyd, levende bilder og nye presentasjonsformer. Du vil få mulighet til å lytte til podcaster gjennom Glåmdalen, både nasjonale og lokale. Og – som du kanskje har fått med deg – sitter Glåmdalen gjennom Amedia på omfattende sportsrettigheter fra og med neste år.

Det betyr blant annet at du kan se alle KIL Toppfotballs kamper i OBOS-ligaen (blir det opprykk skal vi vise noen kamper i eliteserien også) hos oss neste sesong.

Men papirutgaver blir det altså færre av. Ikke mindre innhold, vår ambisjon er å produsere mer og enda bedre innhold til deg som leser, men fra og med 31. oktober kommer papiravisen ut tirsdag, torsdag og lørdag. Den blir selvsagt fyldigere, og alle de faste elementene blir med videre.

Skal du få fullt utbytte av abonnementet ditt, må du også logge deg på nettsiden vår. Har du ikke gjort det allerede, så gå inn på glomdalen.no/registrer. Det er fort gjort, og gir deg mulighet til å oppdatere deg på nyheter når du vil – og når de skjer.

Har du i tillegg valgt et +Alt-abonnement for en liten ekstra slant, får du som abonnent digital tilgang til over 70 andre lokalaviser rundt om i landet. Da kan du kan lese nyheter fra distriktet hvor du har hytte, vokste opp, har familie eller bare fordi du er nysgjerrig på hva de skriver om i Bodø eller Bryne.

I sum handler overgangen fra seks til tre papiraviser i uka om å brenne kruttet der vi får størst effekt. Leserne våre, unge som eldre, blir stadig mer digitale. Det er den virkeligheten vi nå tilpasser oss.

Og sverger du fortsatt til papiravisen, lover vi at du ikke skal få mindre journalistikk hjem i postkassa. Du får det bare ikke like ofte.