Mental Helse inviterte små og store til trivselsdag

LIVETS STIGESPILL: Erik Mathias Nygaard-Eriksen (til høyre) kaster seg uti stigespillet som mamma Britt Helene -  som er leder i Mental Helse Kongsvinger - har laget. Birk Jørgensen og Anna Antunovic deltar også i leken.

LIVETS STIGESPILL: Erik Mathias Nygaard-Eriksen (til høyre) kaster seg uti stigespillet som mamma Britt Helene - som er leder i Mental Helse Kongsvinger - har laget. Birk Jørgensen og Anna Antunovic deltar også i leken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Under mottoet «..fordi livet forandrer seg» ble verdensdagen for psykisk helse markert av både små og store.

DEL

Mental Helse Kongsvinger hadde lagt den lokale markeringen av verdensdagen for psykisk helse til biblioteket i Kongsvinger, der var lagt opp til en rekke små aktiviteter inne – samt en natursti utenfor biblioteket og over i Byparken.

– Det handler om å legge til rette for refleksjon over hvordan hver enkelt av oss har det.

– Trivsel, trygghet og det å være sammen med andre er viktige ingredienser i alles liv, og vi har prøvd ekstra å legge til rette for at barn kan trives her på aktivitetsdagen, var budskapet fra arrangørene.

Selve verdensdagen var 10.oktober, og da hadde foreningen stands på Kongssenteret om sin virksomhet.

I forrige uke bidro lokalforeningen til flere foredrag om temaet psykisk helse blant unge på flere ungdomsskoler i nærområdet.

Opplever omskiftninger

«...fordi livet forandrer seg» er mottoet til årets markering, og det er åpenbart særlig passende på dagliglivet for barn og unge – som kan oppleve store omskiftninger både på skole og i familiesammenheng gjennom oppveksten.

– Det handler mye om bevisstgjøring på sitt eget liv, og å alminneliggjøre følelsen av å ha det vanskelig i hverdagen innimellom.

– Slik har alle det fra tid til annen. Men ofte kan det være viktig å sette ord på følelsene man har inni seg.

Hva er «psykisk helse»?

I den forbindelse har de merket seg et pussig resultat i noen av svarene i en spørreundersøkelse som ble gjennomført for en tid tilbake:

– Spørsmålet var: «Hvor mange har en psykisk helse?». Forbløffende mange svarte noe annet enn 100 prosent.

– Det skyldes nok at mange forbinder uttrykket psykisk helse med å ha psykiske problemer», men realiteten er jo at absolutt alle mennesker har en psykisk helse – det handler om hvordan vi føler oss.

Og alle merker innimellom at den ikke er helt på topp – slik er livet.

Artikkeltags