– Her føler du deg trygg

Artikkelen er over 4 år gammel

Åsnes: Veronica Judin fra Eidskog er ikke i tvil om at Mental Helse Ungdom har hjulpet henne til et tryggere og bedre liv.

DEL

Ved bordet på Bjerkely folkehøyskole på Arneberg sitter Veronica sammen med gode venner. De ler, diskuterer og spiller kort.

– Jeg er på sommerleir rett og slett fordi det er moro. Dette er sommerens høydepunkt, smiler hun.

Slet psykisk

Men det har ikke alltid vært moro for Veronica. Som liten var hun engstelig, tilbakeholden, langt nede og hadde få eller ingen venner.

– Jeg slet psykisk og var veldig utrygg. Du kan si jeg hadde, og har, litt mer utfordringer i livet enn mange andre, forteller Veronica Judin – som etter et tips fikk et nytt syn på livet.

Føler seg trygg

– Jeg fikk et tips av kommunen om denne organisasjonen, meldte meg inn og dro på sommerleir, forteller Veronica.

– Det ble mitt livs største opplevelse og en veldig trygghet for meg å møte andre i samme situasjon. Her føler du deg ikke tilsidesatt, men trygg. Er det noe du sliter med så er det alltid noen i nærheten du kan snakke med, forteller Veronica Judin.

– Bare tenk deg, du drar på leir og møter et unikt fellesskap, treffer igjen kjente fra tidligere og møter nye medmennesker. Så ja, Mental Helse Ungdom har gjort meg til en mye tryggere og sikrere person, smiler Veronica.

– Men det er litt trist – eller nei, ikke trist, men vemodig, at dette er siste året jeg kan være med som deltaker på sommerleir. Men jeg skal uansett melde meg som frivillig til neste år, sier Veronica før hun igjen konsentrerer seg om kortspillet de holder på med.

Og om litt skal artisten Tooji på scenen, noe de gleder seg til.

– Ja, det er gøy at det kommer kjendiser og underholder her. Vi gleder oss til å møte han, sier Veronica Judin.

Mange unge sliter

Med grønt hår og et blendende hvitt smil kommer Tooji slentrende. Stopper og snakker med alle som tar kontakt. I tillegg til å være en dyktig artist er han også utdannet barnevernspedagog og ser på Mental Helse Ungdom som en viktig organisasjon.

– Det er veldig flott det de gjør med tanke på hvor mange ungdommer som sliter mentalt. Og dette er et tema man må få inn i tidlig alder, gjøre barna bevisste på hva de kan møte senere i livet. Jo bedre man er forberedt, dess bedre kan man takle livet. Det kan være hardt å leve, men det er hjelp å få. Blant annet fra organisasjoner som Mental Helse Ungdom, sier Tooji før han entrer scenen sammen med sin faste gitarist Magnus Rydland til stor applaus fra ungdommen.

Artikkeltags