Bli slank med blått kjøkken

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Av alle slankekurer vi fristes med nå etter jul, er dette kanskje den mest originale.

DEL

Ta fram pensel og maling, og mal kjøkkenet blått!

Badevekta sliter seg inn i det nye året, og må anstrenge seg litt mer enn før jul. Vi er fritt vilt for alle med gode slanketriks.

Her er et forslag til å ta av noen kilo inspirert av fargeforskning:

At farger påvirker oss både fysisk og psykisk er det vel få som bestrider, men i hvilken grad og på hvilken måte vi påvirkes menes det mye om. Mye er dokumentert gjennom forskning, og derfra får vi ideen om at blått må være den optimale kjøkkenfarge for alle som sliter med vekten.

Lene Bjerregaard, dansk arkitekt og psykoterapeut, har jobbet med fargepsykologisk rådgivning i mange år og har skrevet flere bøker. Hun omtaler i boken «Den nye helhedsfarvelære» hvordan blått påvirker det ubevisste (autonome) nervesystemet.

Blant annet senkes appetitten, blodtrykk og puls og hastigheten på pusten heter det.

Hun presiserer at forskningen hun baserer seg på er gjort på rene, klare fulltonefarger. Det er nok også slik at hvordan vi påvirkes varier fra person til person.

Tale Henningsen er kreativ leder hos Fargerike, og stemmer i med den danske arkitekten når det gjelder den fysiologiske påvirkningen av fargen blått.

- Ja, vi dempes noe av blått, sjøgrønt og lavendel når det gjelder mat. Og stimuleres mer med oransje og røde toner til å spise mer, sier hun.

Blått er favorittfargen for mange og den kan lages i mange nyanser, så hvorfor ikke? Av alle slankemetoder med usikker effekt kan denne være god som noen. Det blir i hvert fall aktivitet og økt fokus på å spise mindre, en stund.

Et annet triks vi kjenner fra forskning, er at det lønner seg å bruke små tallerkener. Da lures øyet til å tro at man spiser mer enn man gjør. Vel bekomme! (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.