Canal Digital og Discovery lover «fotball til folket»

Canal Digital og TVNorge/Discovery Networks sier at forhandlingene har vært krevende, men at de nå har kommet fram til en god løsning. De lover seerne tilgang til mer norsk fotball til en billigere penge i årene som kommer.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Canal Digital og Discovery Networks er enige om en avtale for distribusjon av TV Norge og en rekke andre kanaler. – Dette er fotball til folket, sier Canal Digital-sjef Ragnar Kårhus.

DEL

(Østlendingen) Avtalen betyr at kanalene var tilbake allerede hos abonnentene fra klokka ni torsdag formiddag, etter at den ble undertegnet 5.45 natt til torsdag.

Norsk innhold

– Jeg er først og fremst glad for at vi er tilbake på skjermen innen kort tid, og jeg vil beklage overfor seerne som tålmodig har holdt ut disse to ukene. Sammen med Canal Digital har vi kommet fram til en løsning som gjør at vi kan fortsette å investere i godt, norsk innhold, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

Avtalen innebærer også visning av eliteserien i fotball fra 2017.

Strømme og Kårhus trekker begge fram «Fotball til folket» som et hovedresultat av avtalen ved at kamper som i den senere tiden har gått på betalingskanaler, vises på åpne kanaler fra neste år.

Halvannen uke uten

I halvannen uke har kabel- og satellittkunder hos Telenor-eide Canal Digital og Viasat vært uten kanalpakken fra Discovery. Partene klarte ikke å bli enige om en ny avtale for kanalpakken som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.

Rundt 1 million abonnenter hos Canal Digital har vært rammet av svarte skjermer på de 13 kanalplassene.

Prisøkning

– Vi har blitt enig om en ny langsiktig avtale som gir kundene forutsigbarhet, og sikrer alle kanaler tilbake til kunden. Det vil komme prisøkning, men den er ikke urimelig, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen Telenor til NTB.

Han ønsker ikke å utdype hvor stor prisøkning det er snakk om.

Alle Canal Digital-kunder vil også få tilgang til et innholdsarkiv på mobil, nettbrett, TV og PC/Mac hvor man kan se de mest populære programmene som har blitt vist mens kundene ikke har hatt tilgang til kanalene.

Fakta om striden mellom Canal Digital og Discovery

Artikkeltags