Omar Yagci, fylkesleder i Unge Venstre, er veldig glad for at Unge Venstre Innlandet får sitt femte lokallag i Kongsvinger og Glåmdalen.

Fredag var han med på skolebesøk på Sentrum videregående i forbindelse med at regionen får sitt første lokallag.

Fra før har Unge Venstre lokallag på Hamar, Gjøvik, Hadeland og Nord-Østerdalen.

– Brenner for

Initiativet til det nye lokallaget I Kongsvinger og Glåmdalen kommer fra Mats Lund Trøhaugen fra Nord-Odal som har fått med seg Sandra Kania fra Kongsvinger og Live Svendsen fra Skotterud.

– Jeg ville starte lokallaget fordi det ikke er noe her fra før. Da jeg begynte å engasjere meg i politikken etter siste skolevalget, var Unge Venstre et naturlig valg, forteller Mats.

– Hvorfor nettopp Venstre?

– De har den politikken jeg er mest enig i. Hvis det er noe jeg brenner for, er det lettere å engasjere seg.

– Urettferdig

Ingen i familien er politisk aktive, men spesielt én sak opptar 17-åringen: Fraværsgrensen i videregående skole.

Fra høsten 2016 ble det innført en fraværsgrense i norsk videregående skole. Dette innebærer, som hovedregel, at elever som er borte mer enn 10 prosent av undervisningen i et fag, ikke skal få standpunktvurdering i faget.

– Den treffer elever forskjellig og gir urettferdige utfall, mener Mats.

– Hva med lokale saker?

– Vi har ikke så mange foreløpig. Men nå skal vi ha møte og finne ut hva vi ønsker å jobbe for lokalt.

– Godt forberedt

– Mats var veldig godt forberedt på hva som må til for å starte et lokallag da han ringte meg. Men man trenger ikke være superengasjert som Mats for å delta på foredrag og aktiviteter i Unge Venstre, forsikrer fylkesleder Omar Yagci.

– Vi er veldig glad for å få et lokallag i denne regionen, spesielt etter pandemien hvor ungdomsorganisasjonene er blitt skadelidende, sier han.