– I løpet av mine tre og et halvt år som DJ har jeg aldri vært redd for livet mitt – fram til søndagens hjerteskjærende og forferdelige hendelse i Las Vegas.

Slik starter Tom Stræte Lagergren, også kjent som Matoma, sitt lange innlegg på Facebook, som han postet sent mandag kveld – norsk tid.

Evakuert til hotellrommet

Han forklarer videre hva som skjedde i de grufulle minuttene angrepet pågikk.

– Jeg og teamet mitt bodde hotellet MGM Grand, og jeg forberedte meg på min forestilling da det hele startet.

Søndag klokken 22.38, lokal tid, fikk politiet først melding om skytingen i det berømte strøket The Strip, som går gjennom sentrum av Las Vegas. Det er her alle de store kasinoene ligger på rekke og rad.

Angrepet skjedde under en konsert med countryartisten Jason Aldean, med rundt 22.000 tilhørere på countryfestivalen Route 91 Harvest.

– Plutselig kom det folk løpende mot oss. De skriker, gråter og er helt slått ut av det som skjer. Vi ble evakuert opp til vårt rom, med klar beskjed om å låse døra, skru av alle lys og holde oss borte fra vinduer, skriver Matoma på sin Facebook-side.

Fra hotellrommet kunne Matoma og teamet se at folk flyktet i alle retninger, og at redningsarbeidet kom raskt i gang på bakken under dem. MGM Grand ligger bare et par-tre kvartaler bortenfor Mandalay Bay.

– Aldri har jeg sett noe som dette. Ord kan ikke beskrive det. Jeg fikk gitt beskjed hjem til mine nærmeste om at alt var bra med meg.

Mandag kveld norsk tid er Matoma og teamet hans på vei hjem til Norge.

– Jeg har en sorg over hvor skremmende dette var, og spesielt for dem som opplevde dette på veldig nært hold. I slike situasjoner må vi stå sammen, hjelpe, spre kjærlighet og god energi. Dette er en så mørk og ondskapsfull handling at personen som gjorde det skrev seg ut av menneskeheten.

58 drept og 515 såret

Politiet har navngitt en gjerningsmann, 64 år gamle Stephen Craig Paddock. Han skal være en pensjonert regnskapsfører fra Mesquite i Nevada. De mener han handlet alene.

De siste tallene fra Las Vegas mandag kveld er at 58 mennesker ble drept og 515 personer ble såret i angrepet.

Matoma avslutter sitt innlegg med å hylle de som hjalp til.

– Til hver eneste en som hjelper til ved kriser som dette. Dere er sanne helter. Mine varmeste tanker, kjærlighet og energi går til alle ofrene og deres familier. Jeg er tom, avslutter han.