Flere lokale rallyførere bet godt fra seg norgesmesterskapet i rally startet opp igjen i Grimstad.

Det var omsider duket for ny NM-runde i rally igjen, for første gang siden februar som følge av koronapausen som har satt det meste på vent denne sommeren.

Rally Grimstad kjøres kun på asfalt, og vekslende vær i form av regn og opphold gjorde utfordringene ekstra krevende for ellers lite asfaltvante rallyførere.

Best på totallisten ble Stian Brøderud og Mads Ola Stensbøl i toppklassen, i deres Skoda Fabia R5, der de ble nummer fem totalt, snaue 1,5 minutt bak totalvinner Frank Tore Larsen.

Men Stian Brøderud har vist godt tempo på asfalt i andre klasser tidligere, og Kongsvinger-mannen imponerte også med totalseier på den aller siste etappen - kalt Power Stage - som også gir tre ekstra NM-poeng.

Steve Røkland og Jørgen Eriksen måtte denne gang se seg slått av unggutten Ola Jr. Nore i klassen for nyere tohjulsdrevne biler, men Røkland har fortsatt NM-ledelsen i behold før to NM-runder gjenstår av årets sesong.


Fjorårets norgesmester for eldre firehjulsdrevne biler, Martin Nygård fra Kongsvinger, fortsetter også å bevise at han er i norgestoppen. 25-åringen klinte like gjerne til med ny klasseseier og en 11. plass totalt sammen med kartleser Tina Jeanett Olsen, 2,5 minutt bak Larsen.

Blant de eldre tohjulsdrevne bilene kjørte Roverud-gutta Kim Anders Nyhus og Anders Wangen inn til en fin-fin tredjeplass, mens Johan Svendby og Monica Sætra vant sin motorklasse (klasse 11) i nasjonale klasser og ble totalt nummer syv i denne klassen.

Det er forøvrig verdt å nevne at eidskogingen Sander Sæter stilte i sitt andre rallyløp overhodet, hans første på asfalt, og fremdeles tilhørte debutantklassen.

Sæter imponerte med seier blant debutantførerne i sin Volvo, og med to fullførte løp vil han nå få en C-fører-lisens som gjør at han kan starte bitte litt lengre fremme i feltet.