Simen vant drakta til tidligere elev: – Denne skal henges opp på skolen!

VANT DRAKT: Simen Aasvestad stakk av gårde med drakta til Martin Linnes (innfelt). Her med VG1 Toppidrett fotball-elevene Markus Nygård (f.v.), Peder Langbråten, Isabella Faarlund og Jonas Grønnerud.

VANT DRAKT: Simen Aasvestad stakk av gårde med drakta til Martin Linnes (innfelt). Her med VG1 Toppidrett fotball-elevene Markus Nygård (f.v.), Peder Langbråten, Isabella Faarlund og Jonas Grønnerud. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Martin Linnes' tidligere lærer ble den lykkelige vinner av drakta hans fra Istanbul-derbyet mellom Galatasaray og Fenerbahçe.

DEL

– Nå ble jeg glad, utbrøt Simen Aasvestad da Glåmdalen fortalte ham at han hadde vunnet konkurransen.

Som gikk ut på følgende: Hvor gammel var Martin Linnes da han debuterte for seniorlaget til Sander?

Riktig svar var 15 år.

Det visste naturlig nok Aasvestad – som hadde Linnes som elev i tre år på idrettslinja ved Øvrebyen videregående skole.

Drakta hadde han med seg til Istanbul-derbyet – rangert som et av de største byderbyene i verden – og er signert.

– Denne skal henges opp på skolen! Vi har noen utstillingsmontere i gangen hvor den gjør seg fint. Da er den tilgjengelig også for gjestene på skolen, sier Simen Aasvestad.

– Målbevisst

Mange unge drømmer om å bli proff i utlandet eller løpe ut på Ullevaal med flagget på brystet. Martin Linnes er en av dem som klarte det. Men han var langt fra den beste da han begynte på videregående, ifølge Aasvestad.

– Selvsagt var han en god fotballspiller. Men vi hadde blant andre Christoffer Haugen fra Eidskog. Han hadde vært med i en talentkonkurranse på TV og var allerede litt profilert. Lars Petter Moss fra Skarnes hadde kretskamper og var i vannskorpa til U-landslaget, så Martin var ikke stjerna, forteller Aasvestad.

– Men han hadde gode treningsferdigheter og var veldig målbevisst. Han tok alltid steg for steg, trente allsidig og var superflink på skolen.

Aasvestad peker på nettopp målbevisstheten som en av faktorene til at Martin Linnes har klart det mange unge fotballspillere drømmer om.

– Kombinert med treningsferdighetene, seriøsiteten og allsidigheten, sier han.

Holdt foredrag

Og mener selvsagt det er gøy for Øvrebyen videregående skole at Linnes har nådd så langt.

– Vi synes jo at det er fantastisk. Vi er stolte av Martin, og før han dro til Galatasaray, var han oppe og holdt foredrag for oss, forteller Simen Aasvestad.

Da Glåmdalen besøkte Tyrkia-proffen i Istanbul for kort tid siden, sa han at han var veldig fornøyd med allsidigheten han fikk i treningshverdagen.

– Det var ikke kun fotball, men alt fra skadeforebyggende trening til ulike idretter, allsidighet, balanse, styrke, svømming og så videre. Mye variasjon, og det syntes jeg var veldig greit. Da hadde jeg som regel variert trening på formiddagen og fotballtrening med Sander eller KIL på kveldstid, i stedet for kun to fotballøkter hver dag hele uka, sa den tidligere Sander-, KIL- og Molde-spilleren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken