– Linnes burde spilt

Tallinn, Estland 20160322. ¬ Martin Linnes under fotballandslagets pressetreff i Tallinn tirsdag ettermiddag. Norge møter Estland til privatlandskamp i fotball torsdag. ¬ Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tallinn, Estland 20160322. ¬ Martin Linnes under fotballandslagets pressetreff i Tallinn tirsdag ettermiddag. Norge møter Estland til privatlandskamp i fotball torsdag. ¬ Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norske fotballeksperter slakter landslaget og landslagsledelsen etter stortapet mot Tyskland.

DEL

En av de som virkelig har slipt knivene etter 0–3, er VGs landslagskommentator, Knut Espen Svegaarden. Han slår blant annet fast følgende:

– Kampen mot Hviterussland var katastrofal. Kampen mot Tyskland var totalt sjanseløs. Norge stilte med tre spisser (to på kant) i en kamp som var dømt til å bli på defensiven. Veton Berisha lå på høyrekanten, der han strengt tatt ikke hadde noe å gjøre så lenge Norge var bakpå i 90 minutter. Likevel fikk han spille hele kampen. Hvorfor ikke bytte han etter 15 minutter, med Martin Linnes for eksempel, når Høgmo ser at Berisha ikke fungerer? Sånt forstår ikke jeg.

Men slik gikk det altså ikke. Sandergutten forble på benken kampen igjennom.

– Det er ingen krise å tape en fotballkamp mot en så god fotballnasjon som Tyskland. Men når det ser ut som ingen lenger tror det er mulig å vinne, da har landslagssjefen et stort problem, fortsetter fotballeksperten, som sår tvil om Per-Mathias Høgmo er rett mann som landslagssjef.

– Spørsmålet blir om Høgmo har gjort sitt, om det finnes noen tro igjen, spesielt blant spillerne. Folk i miljøet forteller at det er blitt en skepsis. Og spørsmålet rundt Høgmo fremtid må stilles nå, fordi en landslagssjef som har tapt halvparten av kampene han har ledet på tre år (16 av 32) må tåle å bli evaluert, knallhardt, både internt og eksternt.

– Dette går i bølger. Man får trøkk på seg, og det føler jeg spillerne har stått bra imot. Dette er fotball. Det må vi leve med. Vi er opptatte av å få et lag som kan holde helt inn, og nå kommer det kamper der vi skal kunne plukke poeng på rekke og rad. Dette var en tøff kamp, men vi ser framover, sa landslagssjefen etter kampen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken