Gå til sidens hovedinnhold

Martin, Glenn & Co sender digital og direkte humor

Improgruppa Blå Caps kaster seg på den digitale scenen, og spreller i gang impro.

Hva med improteater som innledning til Gullrekka? Fredag kveld kommer Blå Caps improteater til stua og skjermen din, og det er du som er med på å bestemme hva slags bisarre situasjoner og hendelser som skal spilles ut til dere.

I disse koronatider der intet er normalt og mer og mer foregår på nett hjem til skjermen din, satser altså gjengen bak Blå Caps på teater på direkten, i samarbeid med Glåmdalen og Folkeakademiet i Kongsvinger. Det er bare å gå inn på Blå Caps sin profil på facebook.

Humor i vidvinkel

Gjengen med Martin Høgberget og Glenn Luijbregts i spissen, spiller månedlig impro på Dattera til Hagen i Oslo, men dette er jo nå avlyst inntil videre, og da blir det heller digital moro fra Glåmdalens lokaler i Kongsvinger, og de er seks stykker som lover å stå laaangt fra hverandre. Men for sikkerhets skyld sjekker de med kommunelegen.

- Vi fyrer opp et knippe kameraer, klemmer på oss mygger, og lover å holde én – eller er det to? meters avstand. Vi kan dog ikke love at vi ikke sprenger oss gjennom skjermen på hjemmekontoret ditt, sier Høgberget, for vidvinkel blir tatt i bruk for å få med alle.

Mye tyder på at det blir en kriminell impro, eller krimpro.

- Vi prøver ut litt nye ting, og vi ser at flere allerede har prøvd seg med improteater på nettet. For ikke å snakke om alle konsertene som foregår. Det blir spenstig å spille for så mange, for vanligvis er det plass til et publikum på 40-50 stykker i lokalene vi spiller i. Nå kan det bli mange flere. Vi ser jo at konsertene drar skikkelig, sier improsjefen.

Og det stemmer, for konserter med lokale musikere på nettet, har dratt et stort publikum.

(saken fortsetter under bildet)


Rått og direkte

- Dette er et format vi aldri har prøvd før. Vi har jo sett mange improshow på amerikansk tv, men de er jo pyntet på og er slett ikke så direkte som de later som. Her hos oss blir det rått og direkte, det kan jeg love!

- Og om noe går gæli, så er det bare moro, da ler publikum aller mest. Men vi er altså avhengige av at dere som logger dere inn og er med, bruker kommentarfeltet flittig slik at vi får noen scener å spille ut, sier Høgberget.

Og rart blir det å spille for tom scene:

- Det har vi ikke gjort før. Vi aner ikke hvordan det vil funke, men spennende er vi sikker på at det blir.

På scenen er foruten Martin Høgberget Ingjerd Engh, Glenn Luijbregts, Linnea Paulsen Luijbregts, Per Lunder og Harald Engan. Med på videolink fra Oslo er Hanna Løvberg.

Fredag 20. 00 er det bare å innfinne seg på Facebook eller glomdalen.no. Det er facebook som gjelder om du vil være med å bestemme hva som skal foregå på scenen. Uansett hvor - du blir ikke lurt opp på scenen - heller ikke digitalt. Og du rekker Nytt på nytt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.