Gå til sidens hovedinnhold

Martin (17) klar for svensk hockeyklassiker direkte på Glåmdalen TV: – Han ser ut som en million

Svenske hockeyeksperter hyller 17 år gamle Martin Johnsen. «Han ser ut som en rund million». «Fremtiden ser lys ut for Färjestad».

Det er blant superlativene svenske medier og hockeyeksperter tok i bruk etter at 17 år gamle Martin Johnsen fikk sin SHL-ilddåp mot Brynäs nylig.

Da spilte Hamar-gutten - som er sønnen til tidligere Storhamar-legende Pål Johnsen - i rekke med Joakim Nygård og Daniel Viksten.

Det er ikke akkurat hvem som helst – Nygård har nesten 350 SHL-kamper og spilte senest i fjor i Edmonton Oilers. Viksten har 336 SHL-matcher på sin CV.

Svenske hockeyeksperter var imponert over Johnsen i debuten. «Han ser ut som en rund miljon», skrev Aftonbladets Hasse Abrahamsson på Twitter.

I kveld kan 17-åringen fort få sjansen på nytt når Färjestad tar imot Djurgården til en real hockeyklassiker i Löfbergs Arena.

Hockeygodbiten kan du se på direktesport.no dersom du har et Amedia-abonnement. Kampen finner du her: Färjestad - Djurgården.

Johnsen reiste til Karlstad før fjorårets sesong. På U18-laget ble det 14 poeng på 14 kamper i fjor, mens han så langt denne sesongen står med ti poeng på ti kamper for U20-laget.

Nesbuen Ole-Kristian Tollefsen har en stor hockeykarriere bak seg. Han spilte fem sesonger i NHL, og en rekke sesonger i Färjestad før han måtte avslutte karrieren i 2017 på grunn av en hodeskade.

Nå er Tollefsen tilbake i Karlstad og Färjestad - som trener for U20-laget. Få følger Johnsen tettere enn karen fra Årnes, og han er ikke forundret over hvor god tenåringen har vært i Sverige.

– Egentlig ikke, med tanke på hvordan han er som person. Han er en av de som konkurrerer uansett hva han holder på med. Han har selvsagt utrolige ferdigheter på isen, men det er mange som har ferdighetene. Han hadde aldri kommet dit han har gjort hvis ikke han hadde det hodet. Det aller største talentet hans er hvordan han konkurrerer, sier Ole-Kristian til TV2.

Tollefsen mener spilleren som egentlig er sisteårs U18-spiller, har vært den beste på U20-laget.

– Jeg tror Martin kan bli kjempegod. Det kunne jeg sagt for 14 dager siden også, så det er ikke fordi han får debuten sin i SHL. En debut er en anerkjennelse på at han har levert og jobbet bra med de tingene som Färjestad har ønsket at han skal gjøre noe med, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik til VG.

Også FBKs norske målvakt, Henrik Haukeland, skryter av unggutten.

– Martin imponerte meg på lørdag. Kald og rolig med pucken og virket på ingen måte stresset selv om dette var debuten hans. Mange unggutter blir naturlig nok litt stresset på dette nivået, men han virker respektløs og moden for oppgaven, sier Haukeland om 17-åringen.

HER KAN DU FØLGE KAMPEN DIREKTE I KVELD KLOKKEN 19:00:

Slik ser du kampene

Du kan se kampene både i vanlig nettleser (mobil, nettbrett og desktop) og på din TV hvis du har en nyere smart-TV eller Apple TV.

1: Skaff deg Fredriksstad Blad plussabonnement, om du ikke allerede har det

2: Søk etter «Direktesport» i app-butikken på din enhet.

3: Last ned appen og følg instruksjonene på skjermen for å logge inn med ditt abonnement.

Appene fungerer på Apple TVer med tvOS 11.0 eller høyere. Det vil si modellene Apple TV HD og 4K. For Samsung og LG må du ha en SmartTV produsert i 2017 eller senere.

Amedia ønsker ikke kommentere hva de har betalt for rettighetene.

Kommentarer til denne saken