– Dette er det beste stedet å komme på marked, enten det er vintermarked inne, eller det er Hof-markedet ute. Her er det fullt av trivelige folk og god stemning hele tida. Topp, kort og godt, sier Frank Fossum fra Nord-Odal. Han er alltid på plass med kort, LP-er, blader og mye annet som folk mer eller mindre kaster seg over.

– Dette markedet er virkelig bra. Det er bare topp å vandre rundt her og lete etter ting man får lyst til å kjøpe. Og denne utstoppede røyskatten fikk jeg virkelig lyst på. Den blir med hjem, sier Tomm Evje fra Svelvik utenfor Drammen og kjøpte den av Tom Erik Korbøl, en av mange lokale selgere på markedet Han var på rundtur i Solør-området da han plutselig befant seg på Hof-markedet. Det toppet hans lørdagsutflukt.

Folk koser seg

Folk strømmet til markedet, og det var minst like mange der som det var i fjor. Salgsboder var det rundt 50 av, og handelen gikk. Pruting hører med, og stemningen var god i alle sju timene markedet varte.

– Det viktigste er at folk trives, og det ser det ut til at de gjør. Vi skal forsøke å finne på noe ekstra til det tiende markedet neste år. Jeg tror nok at det blir å holde seg til en dag med skikkelig trøkk framfor å trekke det ut i tid. Vi få se. Nå skal jeg evaluere litt, og så dukker det ganske sikkert opp noen ideer, sier mannen bak markedet, Bjørn Vidar Sletten i Meierigården AS.

Folk kom fra hele Østlandet for å oppleve Hof-markedet. Spesielt mange kommer alltid fra Odal-kommunene. De har falt pladask for Hof-markedet, enten det gjelder å kjøpe eller selge.

Det er god underholdning bare det å være til stede denne dagen. I tillegg får man mye bra sang og musikk. Og det hele ble avsluttet med fest på samfunnshuset til musikk av Sears Crossing og Andreas Holø.

Aktiv tid

Nå går man ellers inn i en meget hektisk arrangementstid i Solør. Denne uka starter Helt ville dager i Gjesåsen og går over fire dager over helga.

Til helga er det også Gatebil på Vålerbanen.

Så blir det trekkspillfestival på Skansen, får Fæssa-dagene følger helga deretter.   Etter det er det Bokken-festivalen over tre dager på Braskereidfoss. Sankthans på Kirkenær og Solørmart´n på Flisa kommer som perler på en snor. I juli kommer så Finnskogdagene i Svullrya på Grue Finnskog før Trestokkfestivalen på Åsnes Finnskog har premiere. Gardstassing er det første helga i august. Så kom ikke å si at det ikke skjer noe i Solør.