Det var ikke noe tradisjonelt marked som foregikk på bondegården Søstun lørdag, noe de godt over 600 besøkende fikk oppleve denne varme og litt overskyet august dagen.

 

Det var ikke bare markedsboder som fristet, for mye som foregikk denne dagen var også til for alle unge som red på hester, kjørte tur i vogna som ble dratt av traktoren Grådig, klappet husdyrene på jordet, og kanskje det mest populære: Høyhopping på låven. Her ble det vist både akrobatikk og mangel på høydeskrekk, så det var nok ikke første gang høyhopping ble praktisert av de mange unge.

Kortreiste grønnsaker

Det var ikke bare tilskuere på tunet til Søstun Gård lørdag. Også de mange bodene med sine glade selgere hadde mye å friste med.

 

I tillegg til mat og drikke som ble fortært på stedet bugnet det av kortreiste grønnsaker, kransekaker og fargerik husflid, og mange reiste hjem bærende på fristende matvarer og andre nyttige ting.

Det var også mye å se på rundt omkring på gården, og gamle biler, husgeråd, mopeder, aktiv smie, bakstekjerringer av begge kjønn og separering av melk fattet stor interesse hos de som husket gamle dager.

 

Og de godt voksne mannfolkene kjente godt til lukten av det blanke stoffet som piplet ut av hjemmebrentapparatet. Så det var ingen ting som manglet på Gårdsmarkedet på Søstun lørdag, verken for ung eller gammel.

Og da den mørke augustkvelden kom ble det mere liv med dans på låven og fullt med gjester i gårdens Fjøspub til langt på natt.