Ga bort klassekassa til barn på krisesenteret

TUSEN TAKK: Inger Solli fra Krisesenteret ga en god klem til elevene på 7. trinn på Marikollen skole. De ga bort det som var igjen i klassekassa til senteret, og ville at pengene skulle brukes til å glede barna som bor der.

TUSEN TAKK: Inger Solli fra Krisesenteret ga en god klem til elevene på 7. trinn på Marikollen skole. De ga bort det som var igjen i klassekassa til senteret, og ville at pengene skulle brukes til å glede barna som bor der. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Elevene på 7. trinn på Marikollen skole hadde sin siste skoledag, og da klassekassa skulle gjøres opp, ga de pengene til barn som bor på Krisesenteret.

DEL

Egentlig var det nok foreldrene, via trinnkontaktene, som fikk ideen da de så det var igjen 4224,22 kroner i klassekassa. I stedet for å bruke det på elevene selv, syntes de det var mer nyttig å gi pengene til et godt formål, og da tenkte de på Krisesenteret.

Og det var elevene enig i:

– Jeg tror de fleste er enige i at vi skulle gi pengene til en god sak, heller enn å kjøpe noe til oss selv, sa en elev.

Fredag kom Inger Solli fra senteret for å takke for pengesummen og fortelle litt om hva et krisesenter er, hvorfor man trenger det, og hvordan barna har det på et krisesenter.

Det var med stort alvor elevene lyttet til hvordan noen er utsatt for vold og trusler hjemme, og at når dette blir så ille at man får konstant klump i magen, ja da kan man ringe krisesenteret for at familien kan få hjelp og bo der til familiesituasjonen er ordnet opp i.

Elevene hadde mange spørsmål til Inger. De ble enige om at i de fleste familier krangler man iblant. Det er når man blir redd og det skjer ofte og voldsomt, at det kan være man trenger hjelp og komme til krisesenteret.

Om man kan gi klær og leker til dem som er der var det spørsmål om, og barna som kommer dit, kan de fortsette å gå på skolen og være med venner. Og de fikk svar:

– De som bor på krisesenter skal få lov å være der anonymt, men barna går i skole og barnehage som de pleier, når de bare har kommet i orden, sa Inger.

– Får de gå i 17. mai-tog?

– Hvor lenge kan man bo der?

Spørsmålene var mange, og Inger ga svar. Og elevene hadde forslag på hva pengene kunne brukes til:

– Noe fint de kan oppleve. Ta dem med i klatreparken i Gjesåsen, var et av forslagene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.