– For oss er det viktig å bidra til at ungdom tar høyere utdannelse, og da særlig innen realfag. Vi har tilbudt dette studiestipendet noen år, og det er moro å se at interessen aldri har vært større, forteller administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei i en pressemelding.

Mapeis studiestipend for ungdom er rettet mot de som ønsker en ingeniørutdannelse innen kjemi, materialer eller byggfag. Stipendet er på 10 000 kroner i halvåret gjennom et skoleår, og inkluderer sommerjobb ved laboratoriet til Mapei i Nord-Odal.

En av to som mottar stipendet for skoleåret 2018/2019 er 23 år gamle Kristine Fagerheim fra Kongsvinger, som studerer industriell kjemi og bioteknologi med spesialisering innen materialkjemi og energiteknologi i ved NTNU i Trondheim.

 – Jeg har alltid syntes realfag har vært spennende, og hadde flinke lærer som oppmuntret meg på skolen. Mitt fagfelt er material, kjemi og energiteknologi, og som en del av studiene håper jeg på et utvekslingsår i Sveits. Da vil stipendet komme godt med, forteller hun.

Mapei-konsernet har ett av sine FoU-laboratorier i Nord-Odal, og her vil Fagerheim møte internasjonale forskere som til daglig jobber med å utvikle fremtidens miljøvennlige byggløsninger.

– Sommerjobben er faktisk viktigere enn selve stipendet, og jeg gleder meg veldig til å  prøve ut kunnskapen mine i praksis på laboratoriet.

Mapei stiller ingen krav om at ungdommen må jobbe hos Mapei senere, men håper at ungdommen synes bedriften er en mulig arbeidsplass