Gå til sidens hovedinnhold

Mange stavtak ga 50 km og diplom

GRUE: Tida på etappen er halvert fra to til en time, og de langer av gårde på sin daglige skitur. Jammen nådde de 50 kilometer før mildværet satte en bråstopp for skisesongen.

Seks stolte unger i Svullrya barnehage kan ta imot diplom og gullnål fra Malin Lintorp-Sønsterud. Før helga passerte de nemlig 50 kilometer på ski siden snøen kom etter jul.

– Vi startet rett etter jul, og Cato Rismoen har kjørt opp løyper til oss. Vi har gått 2 kilometer hver dag, pluss en dag hvor vi har gått tre kilometer. Ungene har vært utrolig ivrige, lært hverandre teknikker og fått dreisen på skigåing. Første turen brukte vi to timer, men etter hvert halverte vi tiden, sier Malin Lintorp-Sønsterud, som egentlig hadde tenkt å ha med ungene på enda flere skiturer.

Diplom og gullnål

Men mildværet satte en stopper for det, og dermed var ungene tilbake i lek på uteområdet og ved bålplassen. De forteller i forbifarten at det har vært artig å gå på ski, og at de vil gjøre det igjen før de forsvinner til en rotvelt som må undersøkes.

De har knapt nok tid til å ta imot diplom, gullnål og rosende ord før det bare er vottene som ligger igjen rundt bålet.

– Nå suser de nedover bakkene som bare det. Huker litt i knærne og setter utfor. Og de lærer hverandre teknikker. Vi bruker god tid på turene, de skal leke litt og har en del spørsmål. Vi løser noen verdensproblemer på en slik tur, ler Lintorp-Sønsterud.

Populær rotvelt

Både hun og kollega Anne Marie Skaraberget er imponert over skiferdighetene til ungene. Teknikkene lærer de fort, og de minste ungene er tre år.

– I fjor fikk vi ikke gått på ski i det hele tatt. I sommer syklet vi mye, men har ikke sum på alle milene. Det skal vi sørge for å ha til sommeren. Ellers har vi vært på Røgden og pilket, og vi dro opp 17 abborer. Da var det jubel og stas. Og har vi ikke gått på ski, så har vi tatt oss sparkturer. De er utrolig flinke til å motivere hverandre, sier Malin Lintorp-Sønsterud, som synes dagene går fort når ungene har med seg ski og det blir utedag.

– Vi er mest ute, og nå er det skogen som er veldig populær. Den rotvelten der borte kan de holde på med i timevis, sier Lintorp-Sønsterud.

Kommentarer til denne saken