Det ble dessverre svenskene som tok seieren da Eidskog-laget tapte 2-1 i en jevn kamp mot laget fra Eda. Det var første gang på tre år at «landskampen» vendte tilbake på grunn av pandemien, og det var enda flere år siden kvinnene var med.

Med lånte landslagsdrakter trøkket kvinnene til på 30-årsjubileet til Eidskog fotball, og svenskene kamp inn til døra.

Arrangementet er en årelang tradisjon, og et samarbeid mellom Eidskog fotball og IF Örnen fra Eda. Med over 300 tilskuere tilstede fikk den lokale fotballklubben feiringen de hadde ønsket, og sett frem i mot siden i fjor.

Det var kvinnen som var først ut, men svenskene la en uskyldig demper på stemningen da de vant 2-1. For det norske laget scoret Mille Fjeld Stenerud fra Sand det ene målet. Guttene hadde mer hell kampen etter, og vant 5-0. Sist de lagene møttes i 2019 vant det norske laget 5-1, og har dermed festet et grep på grensekrigen.

På herrelaget fikk tenåringene Martin Strand Johnsen (16) fra Matrand og Kristian Rambøl (16) fra Vestmarka spille. Sjøl om de til daglig spiller på guttelag, så følte de hjertet pumpe for Eidskog da forespørselen kom.

– Jeg spiller for Eidskog G15 til daglig, mens Kristian er på KIL G16. Jeg må innrømme at patrioten i meg våknet da jeg ble spurt om å representere «Norge» og Eidskog i denne tradisjonsrike kampen. Det er jo tre år siden sist, fortalte Martin.

Han hadde også bursdag i dag, og fikk toppet dagen med en knusende 5-0 seier over svenskene.

Bildeserie

Disse var på «landskampen» på Skotterud