Håndball-VM starter torsdag: – Helt avgjørende for Norge at han leverer varene

BÆREBJELKE: Betsson mener Magnus Gullerud må lykkes for at Norge skal oppnå suksess i det kommende verdensmesterskapet i håndball.

BÆREBJELKE: Betsson mener Magnus Gullerud må lykkes for at Norge skal oppnå suksess i det kommende verdensmesterskapet i håndball. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

HERNING: Mener Magnus Gullerud er nøkkelen til VM-suksess.

DEL

For Norges del kastes håndball-VM i gang med kamp mot Tunisia på fredag, og Skarnes-gutten Magnus Gullerud er en av spillerne det knytter seg størst forventinger til i forkant av mesterskapet.

Strekspilleren imponerte da håndballgutta overbeviste i oppkjøringen til VM. De norske gutta vant alle sine kamper i Gjensidige Cup og viste prov på at formen er god.

I en pressemelding forteller Ola Farup, som jobber med håndballodds for Betsson, at spillselskapet tror Norge vil være med i medaljekampen:

– Det er vanskelig å ikke la seg imponere av hvordan Norge har fremstått i oppkjøringen. Christian Berge ser ut til å virkelig ha fått fart på troppen sin, og det er en spennende miks mellom rutinerte spillere og fremadstormende unggutter. Danmark og Frankrike er de store favorittene, men Norge ligger i sjiktet like bak, og vil definitivt være med i medaljekampen, forteller Farup.

Blir viktig for Norge

Magnus Gullerud er av landslagssjef Christan Berge utnevnt som forsvarssjef i forkant av VM. Farup mener det er viktig for Norge at spilleren fra Skarnes har et godt mesterskap om Norge skal være med i medaljekampen.

– Skal Norge komme langt må de sette forsvaret allerede tidlig i mesterskapet. Gullerud er en av de mest rutinerte spillerne på dette laget til tross for at han ikke er eldre enn 27 år. Han må gå foran som en leder på banen og ta ansvar. Gullerud blir en nøkkelspiller for Berge, og skal Norge lykkes i VM er det helt avgjørende at han leverer varene, forklarer Farup.

I VM for to år siden overrasket Norge stort og spilte seg helt frem til finalen.

Der ble Frankrike for sterke, men sølv var likevel langt mer enn hva de fleste hadde forventet i forkant av mesterskapet.

– Jeg leste at Kristian Kjelling mente at dette laget er bedre enn det som tok VM-sølv i 2017, og det er vanskelig å være uenig.

– Likevel må det sies at Norge overpresterte stort for to år siden, og vi i Betsson blir overrasket om Norge igjen skulle spille seg til finale, men en semifinale burde absolutt være innen rekkevidde om Norge spiller opp mot sitt beste, sier Farup avslutningsvis.

Oddsfavoritter før VM-start

Danmark – 3,50
Frankrike – 3,50
Spania – 8,00
Tyskland – 8,00
Sverige – 10,00
Norge – 10,00

Artikkeltags