Skudd-dramaet skjedde i nærheten av travbanen på Magnor, ifølge vitner Glåmdalen har snakket med. De skal ha hørt skudd i området som nå er avsperret av politiet.

Den skutte mannen, som skal være i 30-årene, ble umiddelbart sendt til sjukehuset på Kongsvinger, hvor han natt til onsdag ble operert for skuddskader i låret.

– Ved ankomst sjukehuset var tilstanden til mannen stabil og ikke livstruende. Hvor lang tid operasjonen vil ta, er så langt ikke kjent, sier kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet Torvild Sveen til Østlendingen.

SISTE: Etterlyst mann pågrepet

Trolig flere gjerningsmenn

Politiet har så langt ikke oversikt over hvor mange gjerningspersoner de leter etter.

– Vi vet ikke om vedkommende som avfyrte skuddet var alene eller ikke, men det er nok ting som tyder på at det er snakk om flere gjerningspersoner, sier han.

Akre sier til Glåmdalen at den skadde er en voksen mann. Og at den eller dem som politiet leter etter også skal være voksne.

– Er den eller de som avfyrte skudd å anses som farlige?

– Farlige vet vi ikke, men det kan være snakk om ustabile personer.

Skjedd i forbindelse med en bygning

Området rundt travbanen er avsperret og strengt bevoktet av politiet. Det er mange eneboliger i området - og et virvar av småveier på kryss og tvers.

– Bevæpnet politi søker nå i området for å finne den eller de som står bak skuddet. Vi ønsker ikke å ha folk i området nå, sier han og sikter til nysgjerrige og andre som kunne tenkes å oppsøke stedet hvor hendelsen fant sted.

Politiet mottok melding om skytingen like etter klokken 22.00. Skytingen fant sted i forbindelse med en bygning.

Hva slags bygning og om skuddet fallt inne i eller utenfor bygget ønsker ikke Akre å uttale seg noe om på det nåværende tidspunkt.

Ukjent antall personer

Klokken 00.30 leter politiet ifortsatt etter en eller to personer, ifølge operasjonsleder Akre.

– Vi vet hvem vi leter etter, sier han.

Til VG sier han at det er snakk om nordmenn og at de antatte gjerningsmennene er i 20- og 30-årene.

– Er vedkommende som er skutt en kjenning av politiet?

– Nei, han har ikke vi hatt kontakt med før, men de vi leter etter er kjenninger av oss, sier Akre.

Personene politiet mistenker at står bak skuddet har ikke vært i kontakt med politiet tidligere på grunn av våpenbruk.

Etter hva Glåmdalen erfarer skal de involverte tilhøre et belastet miljø.

Kontroll på grensen

Akre sier til Glåmdalen at svensk politi er varslet , men at de ikke har funnet det nødvendig å sperre grensa.

– Vi har kontroll på området, mener han.

I løpet av kvelden har politiet i Hedmark vært i kontakt med politihelikopter flere ganger for å få bistand under letingen, men været har vært for dårlig til at helikpotere kan bidra.

Fra Kongsvinger politistasjon får Glåmdalen opplyst onsdag morgen at gjerningspersonene fortsatt ikke er tatt og at de gjennom natten og utover dagen vil foreta tekniske og taktiske undersøkelser i forbindelse med skyteepisoden.

Tilstanden til mannen som ble skutt er stabil.

– Vi avhører vitner og innhenter informasjon nå, så jeg kan ikke fortelle så mye. Men vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med to personer, sier politioverbetjent Ingar Høie som ønsker tips fra publikum.

Onsdag formiddag foretas det dør til dør-aksjon på Magnor av bevæpnet politi. Det er dessuten flere politipatruljer ute i ellers stille Magnor-gater.

– Har du sett eller hørt noe, eller kjenner til noe om denne saken, så ta kontakt med politiet på telefon 02800, oppfordrer Ingar Høie.