Nettopp dette tilbudet er i samarbeid med Eventyrfestningen og alt som skjer knyttet til forestillingen «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» som foregår samtidig.

De som melder seg på og får plass, kan bli med «Klara» og oppleve livet der for en dag, med alt fra matlaging til våpenpussing, slik det var i gamle dager. Men det kommer med en advarsel:

– Pass på så du ikke blir tatt til fange, for da må du kunne løse oppgaver for å komme fri igjen!

Datoene man kan velge mellom, er 21., 22., 23. og 24. juni. Det kan også være at det blir flere dager utover sommeren.

Mat og dans

«Soldat for en dag» er kanskje det mest spesielle tilbudet som kommunen og kulturaktørene har til barn og unge i sommer. Dette er et endags-tilbud, men en rekke andre tilbud i kommunens regi, er ukeskurs. Vi nevner i fleng:

Sløyd og kunst er ett tilbud, det er også koding og programmering, og sportsuka er ei uke full av varierte idrettsaktiviteter som ballsport, frisbeegolf, sykling, stolpejakt og turn.

Friluftsuka byr på aktiviteter som natursti, insektsafari, bading, matlaging på bål.

Kanskje har du en kokk i magen, eller vil starte en bakeblogg? Da kan matuka være tingen.

Lære bedre norsk, og lære å svømme? Denne aktiviteten er for de som er født mellom 2015 og 2009.

Dansekurset er også populært. Her får du prøve mange forskjellige dansestiler, og det hele avsluttes med en danseforestilling.

– Husk å søke senest 12. juni, det er mange flotte tilbud, og alt er gratis, sier Martin Skogrand og Anne-Line Kamøy i kommunen.

Miljø og vitenskap

Miljøagentene får prøve seg på redesign og gjenbruk, lage kunst av skrot, søppelrydding og lage insekthotell. I tillegg vil deltakerne lære om hva bærekraft betyr og hvorfor det er viktig.

Vitensenteret kommer også til Kongsvinger, og her er musefellebil og kjemiforsøk noen av aktivitetene som deltakerne skal få prøve seg på.

Alle kurs og aktiviteter finner man oversikt over Kongsvinger kommunes nettsider. Her er all informasjon om de ulike aktivitetene, og lenker til påmelding.

– Vi har også dagsaktiviteter for ungdom som pågår i tre uker – her er det drop-in, og ulike aktiviteter, sier Martin Skogrand og Line Kamøy, og sier det kommer mer informasjon om hva og når, senere. Det er bare å følge med!