Over 16.000 elever over hele landet er med i årets skoleløp i regi av bistandsorganisasjonen FORUT, og i år deltar Glommasvingen skole i Sør-Odal for første gang.

Mandag samlet over 800 elever seg for en stor felles innsats for barn og unge i andre land.

Blant dem er Lykke og Hanna Sofie, som begge er 11 år og går i 5. trinn.

– Det er veldig artig, litt slitsomt og fint – fordi hele skolen gjør en aktivitet sammen, forteller Lykke til organisasjonens nettside.


Samler inn for hver løperunde

Løpet er et solidatrietsløp, og i år løper de for barns psykiske helse i Asia og Afrika. For hver runde samler man inn penger fra sponsorer som elevene har skaffet selv, som for eksempel kan være familie og venner.

Lykke forklarer:

– Jeg har med pappa, farfar, bestemor, onkel og tante som sponsorer. Alle sammen sponser meg med noen kroner per runde, og med 23 løpte runder så blir det veldig bra!


Før løpet har også Glommasvingen-elevene hatt et undervisningsopplegg, som er i tråd med flere av målene i lærerplanen for grunnskolen og egner seg godt til de tverrfaglige temaene bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap.

Hanna Sofie synes det er fint å være med på å hjelpe andre barn.

– Vi har lært om FORUT og arbeidet for at flere barn skal få psykisk helsehjelp i Nepal og andre land. Det er viktig at barn får hjelp, og det er fint å tenke på at vi på Glommasvingen skole nå kan bidra til at flere barn får hjelp, forteller hun til FORUT.