Den som hadde satt i gang det hele, var ni år gamle Oliver Bjørnerud, som går i 3. trinn på Korsmo skole.

Show for skolen

Andrésjansen er FMX-kjørerens eget veldedighetsprosjekt, og alle som har en god grunn, kan søke om å få en oppvisning.

Oliver fikk mor Marit til å skrive brev der hun fortalte om elevene på Korsmo som mistet skolen sin i brann, og spurte pent om André kunne gi elevene et show. Det sa han ja til, og onsdag ettermiddag var den gamle travbanen på Skarnes forandret til showarena.

Mange elever med foreldre, og noen andre også, var på plass og ventet spent på himmelsvevende cross-sykler og akrobatiske hopp fra idrettsmenn som behersker cross-sykkelen som det var sin egen kroppsdel.

Gisp og hvin går som massive sukk gjennom forsamlingen, der vi er vitne til showet.

Et knippe jenter i 9-10-årsalderen greier knapt vente på at den store helten skal begynne oppvisningen:

– Han er så fliiiink! Vi har sett han på TV og på nettet. Nå er han her! Rikke, Annea, Anna, Lilly, Vilde, Victoria og Agathe står tett inn til gjerdet, med smarttelefonene klare for filmopptak.

–_Iiiiiiiiiik! En crossykkel stemmer opp, og jentene går i fistel slik bestemødrene deres trolig gjorde da Elvis eller Beatles viste seg.

De vil ikke kjøre FMX selv, men synes absolutt det er noe for jenter. I deres egen klasse er det tre gutter som kjører, og en av dem er Oliver.

Vil bli verdensmester

Både mor Marit og bestemor Inger Vik er med for å se på showet. Inger synes det ser ganske farlig ut, men selv tar Oliver det hele med stoisk ro. Så vet han da også litt hva det handler om.

Han har kjørt FMX i litt over et år, er medlem i Nord-Odal MX, og trener mest i Bruvoll.

Men nå er det Skarnes som gjelder, og helten sin har han kun sett på YouTube. Nå fikk han se triksene «laiv», og dommen er klar:

– Jeg vil bli sånn som han!

Ikke minst var det moro å få møte André Villa etter ferdig show, og få prøvesitte sykkelen hans.

Og Oliver har planene klare:

– Jeg skal bli verdensmester i FMX!