Gå til sidens hovedinnhold

Fernandes tatt i doping

Artikkelen er over 4 år gammel

LSK-keeperen Daniel Fernandes er tatt i doping.

(Romerikes Blad)

LSK portugisiske keeper Daniel Fernandes har avlagt en positiv dopingprøve.

Fernandes kom til LSK i vinter. 33-åringen startet de tre første seriekampene for LSK denne sesongen, men har etterpå blitt henvist til benken av Arnold Origi.

Det var etter oppgjøret mot Sandefjord i seriepremieren at LSK-keeperen avla den positive dopingprøven.

Informerte klubben

LSK ble torsdag informert av spilleren om at han hadde testet positivt på stoffet Dextroamfetamin. Det skal være medisin som vanligvis brukes til behandling av ADHD.

– Han kontaktet selv klubben og ga beskjed, og det setter vi pris på. Vi har etterpå hjulpet ham med advokat, sier daglig leder Robert Lauritsen.

Lauritsen forteller videre at keeperen har vært åpen om medisinen han bruker.

Les også

Vil fortsette LSK-samarbeidet

– Daniel har ikke informert noen i LSK verken om diagnosen han har eller at han bruker medisin. I forkant av dopingtesten meldte han fra at han bruker medisinen. Men han har ikke søkt om fritak for å bruke den. Medisinen er ikke skrevet ut av våre leger, men er noe Daniel har fått av lege i USA, sier Lauritsen.

Utestenges inntil videre

LSK ser alvorlig på at en av deres spillere har avlagt positiv dopingprøve.

– Dette er alvorlig, og Daniel utestenges inntil videre fra treninger og kamper selv om vi foreløpig bare har fått svar på A-prøven og det ikke foreligger noen dom. Vi er samtidig opptatt av å ta vare på Daniel som menneske og kollega. Vi er bevisst vårt arbeidsgiveransvar og skal håndtere dette profesjonelt, sier Lauritsen.

Les også

Erlandsen etter Bjarmanns oppsigelse: – Ikke verdsatt nok av klubben

– Vil samarbeide

Fernandes representeres av advokat Morten Justad Johnsen i Bull & Co Advokatfirma AS.

– Først og fremst er Daniel veldig lei seg. Han er innstillt på å samarbeide med Antidoping Norge slik at de får den dokumentasjonen de trenger. Han har en diagnose som betyr at han er avhengig av denne medisinen, men Daniel har ikke kjent til at den står på dopinglisten. Derfor har han ikke søkt om medisinsk fritak. Han har fått den utskrevet av leger i USA, og det er en medisin han har brukt siden januar i 2016. Han har vært helt åpen om bruken, og har ikke  brukt dette for å jukse, sier Morten Justad Johnsen.

Les også

– Motivert av benken

LSK skriver følgende i en pressemelding:

«Lillestrøms spiller Daniel Marcio Fernandes har testet positivt på stoffet Dextroamfetamin. Dette er medisin som vanligvis benyttes til behandling av ADHD.

Det positive resultatet kommer fram av dopingprøvene som ble tatt etter kampen mot Sandefjord 2. april 2017. På bakgrunn av dette har Lillestrøm SK valgt å utestenge Fernandes fra alle felles treninger og kamper inntil videre.

Klubben ble gjort oppmerksom på dopinganklagen torsdag ettermiddag. Det er spilleren selv som opplyste dette umiddelbart etter selv å ha fått beskjed fra Antidoping Norge.

I første omgang vil Fernandes sammen med sin advokat med kompetanse på dopingsaker skrive et svar til Antidoping Norge. Påtalenemnden i Antidoping Norge vil vurdere om det foreligger grunnlag for at saken skal påtales til NIFs domsutvalg.

Lillestrøm sportsklubb tar avstand fra doping og ser svært alvorlig på saken. 

– Dette er alvorlig, og vi utestenger Fernandes fra treninger og kamper selv om vi foreløpig bare har fått svar på A-prøven og det ikke foreligger noen dom. Vi er samtidig opptatt av å ta vare på Daniel som menneske og kollega. Vi er bevisst vårt arbeidsgiveransvar og skal håndtere dette profesjonelt, sier daglig leder Robert Lauritsen, som gir honnør til Fernandes for å ha meldt fra til klubben umiddelbart etter selv å ha fått beskjed.

LSK kommer til å søke råd hos Norsk Toppfotball og NFF og følge de rutiner som idretten har i slike saker.

Advokat Morten Justad Johnsen i Bull & Co Advokatfirma AS representerer Fernandes i saken og uttaler følgende;

– Fernandes fikk forskrevet Dextroamfetamin av lege da han spilte fotball i USA for medisinsk behandling av diagnosen ADHD. Han er avhengig av å ta medisiner pga diagnosen og har derfor fortsatt bruken etter at han kom til Norge i januar 2017. Fernandes var ikke kjent med at dette var et forbudt stoff på dopinglisten og har derfor ikke søkt om medisinsk fritak. Han opplyste om medisinen ved dopingkontrollen og har ikke hatt noen intensjon om å jukse eller øke sine prestasjoner. Han aksepterer utelukkelsen fra Lillestrøm SK mens saken pågår og vil bistå ADN på best mulig måte.

Fernandes er svært lei seg for situasjonen, spesielt overfor klubben og fansen. »

 

Les også

Torgeir Bjarmann om kritikken: – Får ikke vært to steder samtidig

Les også

Melgalvis møter moderklubben: – Helt uaktuelt med cupbombe

 

Kommentarer til denne saken