Ingen av de tre norske finaleløperne klarte å hamle opp med overlegne Stina Nilsson i tirsdagens finale i Val Müstair.

Men uansett var det særdeles gledelig å registrere at Nes Skis Lotta Udnes Weng gikk en strålende konkurranse, og endte til slutt opp med en veldig sterk 6. -plass.

Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske løper med en fjerdeplass, men heller ikke Gjøvik-løperen hadde noen sjanse mot Nilsson. Den svenske superstjerna tok føringen fra start i finalen og utklasset motstanderne i de sveitsiske løypene. Hun rykket omtrent halvveis i løpet, og ingen hadde noen som helst mulighet til å følge etter.

Mot mål kunne hun ta det med stor ro, og hun gikk over målstreken hele 2,27 sekunder foran Sophie Caldwell. Jessica Diggins tok 3.-plassen.

Østberg ble nummer fire og var 3,54 sekunder bak vinnertiden.

Rett bak tetposisjonen

Med det ligger 28-åringen på 2.-plass i sammendraget. Hun er kun 1,1 sekund bak ledende Diggins.

– Jeg er egentlig kjempefornøyd med dagen. Jeg hadde følelsen og beina til å komme på pallen i dag følte jeg, men jeg gjorde jo ikke det, så da er jeg ikke godt nok. Det var min første finale på en stund, så jeg tar i hvert fall med meg det, sa Østberg til TV 2 etter løpet.

Hun fikk med seg 46 bonussekunder i sammendraget og gikk forbi russiske Natalja Neprjajeva, som røk ut i kvartfinalen.

– Semi var det aller viktigste i dag, så klarte jeg å kare meg til finale. En fjerdeplass er bra, sa Østberg.

Maiken Caspersen Falla tok 5.-plassen.

Mange videre

Selv om det ikke ble noen nordmenn på pallen, var det en solid opptur for de norske kvinnene etter at ingen klarte å ta seg til finalen i Toblach-sprinten lørdag.

Flugstad Østberg, Falla og Lotta Udnes Weng gikk videre fra sitt semifinaleheat, mens tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng også gjorde en flott konkurranse og endte til slutt på en 12. plass.

Det betyr at Lotta nå er på nettopp 12. plass etter de tre første etappene, mens Tiril ligger på er nummer 23 når fire etapper gjenstår av Tour de Ski.

Heidi Weng har hatt en varierende sesongstart, og tirsdag gikk hun på en liten smell. 27-åringen falt like før slutt i sitt kvartfinaleheat og røk dermed ut. Hun pådro seg smerter i den ene tommelen.

– Jeg får håpe bare at den ikke er brekt, sa hun etterpå.