Grue mot Grinder i et lokaloppgjør. I samme divisjon og på seniornivå. Det har neppe skjedd før – i så fall er det så lenge siden at noen knapt husker det uten å sjekke lokal fotballhistorie nøye.

Lørdag 14. mai skjer det.

Men først skal det være en fotballdag for hele kommunens snaut 200 fotballspillere. Gjerne kledd i grønt, sammen med et par supportere for hver spiller.

I gang etter pandemien

– Vi ønsket et kick off etter pandemien. Få i gang fotballgleden igjen, med alle spillerne i Grue i fokus. Her blir det konkurranser, ferdighetsløyper og forskjellige aktiviteter på Grue stadion. Vi har fått inn flotte premier fra næringslivet, både Grue Sparebank og Nye Sporten har bidratt. Vi har fått is, og Flisa Trykkeri har laget «klappere» til lokaloppgjøret imellom Grue og Grinder, sier Kristin Skasberg, kommunikasjonsansvarlig for styret i Grue IL Fotball.

– Dette blir også en presentasjon av alle lagene, og vi ønsker stadion kledd i grønt denne dagen. Og at mange også får med seg lokaloppgjøret imellom Grue og Grinder. Vi ønsker å lage et stort arrangement for spillerne våre, og er det noen som ikke er med, så er også de hjertelig velkommen for å se. Kanskje de ønsker å bli med igjen, vi ønsker flere spillere velkommen. Vi har fått være lite sammen de siste to årene, både med trening og kamper på grunn av restriksjonene, sier Skasberg.

Første gang på samme nivå

Gjermund Holt i fotballgruppa er så godt som sikker på Grue og Grinder ikke har møttes på seniornivå i offisiell seriekamp tidligere. Han forteller at Grue har slått Brandval og Eidskog 2, mens Grinder har tapt mot Vinger og vunnet mot Nord-Odal så langt i sesongen.

– Dette blir en artig kamp for oss på Grinder. Jeg tror også at de to lagene for første gang er i samme divisjon på a-lagsnivå, og det skal jo ikke skje da. Det er rart og unormalt at Grue er i samme divisjon som oss på Grinder, men nå er det en gang blitt slik denne sesongen. Vi ønsker at Grue rykker opp igjen, men vi går aldri på banen for å tape med vilje. Får vi med oss ett poeng neste lørdag, så er vi fornøyd. Og jeg er for gammel til å være nervøs foran denne kampen. 99 prosent av oss på Grinder har røtter til Grue, sier Bjørnar Melsås.

Spillende assistenttrener på Grue, Espen Fjeld, ser også på kampen som et uvant lokaloppgjør.

Med denne rammen rundt kampen, så håper vi at mange møter opp. Jeg tror at Grinder tør å møte opp lørdag, så får vi se til neste oppgjør, ler Espen Fjeld, og forteller at han selv har hatt mange timer og kamper på Grinder gjennom oppveksten.

– Jeg gikk til Grue på slutten av barneskolen. Nå har jeg vært med igjen i et par sesonger. Målet vårt er å rykke opp, noe annet er ikke bra nok. Dette har vi vært klare på. Jeg håper at dette blir en morsom kamp med fint spill. Vi kjenner hverandre godt og er kamerater utenfor banen også, sier Fjeld.