Vi møter 29-åringen rett etter jobb, til kaffetreff på Solli plass. Her, et par steinkast unna Nobelinstituttet og den gamle amerikanske ambassaden, har han sin arbeidsplass.

Internasjonale navn

Anders er koordinator for store konferanser og liknende arrangementer, i regi av Oslo Business forum og Nordic Business forum.

Det er dermed han som har det overordnede ansvaret for å legge til rette slik at alt går på skinner på store konferanser i Oslo og Helsinki. Og ikke minst at sikkerheten er ivaretatt.

Han har dermed møtt verdenskjente mennesker som president Barack Obama, og samarbeider med blant annet Secret Service og PST.

(saken fortsetter under bildet)

– Jeg har vært heldig å få jobbe med noen helt unike team og mennesker, som David Cameron og Scotland Yard, eller Randi Zuckerberg og George Clooney. Med denne typen personer og team følger jo en del varierte oppgaver man lærer av fortløpende.

– Alt fra å ta alvorlige sikkerhetshensyn, til enkle ting som rett og slett å sørge for at Obama får nøyaktig riktig type te før han går på scenen, sier Andreas.

Utdanningen har Andreas fra Handelshøyskolen BI og fra Universitetet i Oslo, og han har gjort rask karriere:

– Jeg er både takknemlig og stolt av det jeg og konsernet har fått til, sier Andreas.

– Lurt å hente inntrykk

Han gikk ut fra videregående på Øvrebyen i 2011, og har siden bodd i Oslo. Men han er ikke helt fremmed for å en gang flytte tilbake til distriktet, enten det blir Eidskog, der han kommer fra, eller Kongsvinger:

– Å komme fra et mindre sted, gir andre perspektiver og kvaliteter til livet. En oppvekst der gjør at jeg har en erfaring som de som er oppvokst i Oslo, ikke har. Det er jo de færreste som gjør motsatt – flytter ut fra Oslo og til distriktene, sier Andreas.

(saken fortsetter under bildet)

– Jeg tror det uansett er veldig lurt å hente inntrykk og skaffe seg erfaringer utenfor det miljøet man har vokst opp i. Så vil det kanskje komme ei tid da det kan være aktuelt å flytte ut av Oslo, og kanskje tilbake til regionen jeg kommer fra.

– Nå nyter jeg hva storbylivet har å by på, men jeg kjenner flere som flytter tilbake til hjemstedet sitt.

– Og når én eller to flytter tilbake, så er det jo naturlig at flere velger det samme, sier han.

Men det må legges til rette rent praktisk, både med jobber og for mulig pendling:

– Gode transportmuligheter er viktig, både lokalt og ikke minst inn og ut av Oslo. Det går fint an å bo en time unna, dersom det er lett adkomst.

– Jeg har en kollega som nettopp har flyttet til Hamar, og det fungerer fint med togpendling. Så vil selvfølgelig jobbmuligheter og kulturtilbud være med på å trekke opp eller ned, sier Andreas.

Blir lagt merke til

Andreas skal uansett på «Treffes»-arrangementet i regi av Kongsvingerregionen, kommunene og Glåmdalen, på Vippa i Oslo 18. november:

– Det er utrolig viktig at det satses på et slikt arrangement. Det er en fin arena både for å møte gamle kjente, bli kjent med andre fra distriktet som jeg ikke kjenner fra tidligere, og knytte kontakter, sier han.

Og det blir lagt merke til i Oslo:

– Jeg hører det fra yngre folk fra andre steder i Hedmark, at de har lagt merke til satsingen som Kongsvingerregionen gjør.

Så gjelder det å finne fram til hvordan distriktet best kan markedsføre seg, og hva vi mangler:

– Mange vurderer nok distriktet ut fra hvordan det var der da vi gikk på videregående. Men det er jo ti år siden, og mye positivt har skjedd, både i Kongsvinger og kommunene rundt.

– Bare se på Vestre og The Plus, som reiser seg i min hjemkommune Eidskog. Det setter Magnor enda mer på kartet, og i et bærekraftsperspektiv er det jo helt glimrende. En fjær i hatten til Eidskog som har fått landet dette!

– Og går du på Glassmagasinet her i Oslo, så har Magnor glassverk egen avdeling. Vi er synlige, sier Andreas.


Program for #treffes på Vippa

TIDSPUNKT

HVA

Kl. 17:30-19:00

Dørene åpner. Registrering og utlevering av bonger. Matbodene holder åpent.

Kl. 17:30-18:45

Møte spennende bedrifter fra regionen

Mingling med gamle og nye kjente.

Kl. 19:00-20:10

Konferansier Camilla Sagen på scene med gjester. Hør om bo- og arbeidsmuligheter i regionen. Speeddating med sannhetsvitner.

Kl. 20:15-21:00

Møte spennende bedrifter fra regionen.

Mingling med gamle og nye kjente.

Kl. 20:15-23:30

DJ Henning Kjøk spiller.

Kl. 00:00

Dørene stenges.

Kl. 00:04

Siste buss går fra Vippa.