Tosifrede minusgrader er avløst av varmegrader noen timer senere. Snø, sludd og regn nærmest om hverandre. Speilglatte veier og slapseføre. Denne jula har vært stri både for de som jobber med å holde veiene våre kjørbare, og for de som hjelper bilister som havner i grøfta eller får trøbbel på annet vis. Vi snakker om brøytebilsjåfører og bilbergere. De som er ute på jobb mens vi sitter foran peisen og knekker nøtter. En stor takk til dem alle!

Samtidig er det noe urovekkende over det som skjer når vi får krevende kjøreforhold over lang tid. For tilgangen på brøytebilsjåfører og bilbergere er ikke ubegrenset. De samme folka må rykke ut for å brøyte, salte, strø og hjelpe igjen og igjen. Det blir lite tid til hvile.

En bilberger fortalte til Glåmdalen at han knapt hadde sovet på 24 timer. Når han først la seg nedpå, lå telefonen parat og han var klar til å reise ut igjen om behovet meldte seg. En imponerende stå på-vilje og et genuint ønske om å hjelpe folk i vinterkaoset.

På den annen side er det en risiko for at sjåfører som strengt tatt er for utslitte til å kjøre, biter tenna sammen og fortsetter litt til. Kjøre- og hviletidsbestemmelsene gjelder ikke for de som ratter brøytebiler. Behovet for raskt å få veiene ryddet, saltet og strødd veier tyngre enn kravet om at sjåfører av tunge kjøretøy skal få sin tilmålte hvile. Folk skal på jobb, varer skal fram. Veiene må være framkommelige. I praksis er det opp til hver enkelt sjåfør å vurdere om han eller hun er blitt for trøtt til fortsette. Det kan ikke være enkelt å parkere brøytebilen og legge seg til å sove når man vet at det fortsatt er omfattende behov på veiene.

Natt til tirsdag kjørte en brøytebil i grøfta på riksvei 2 mellom Brandval og Grinder. Hendelsesforløpet er per i dag uavklart. Ingen ble alvorlig skadet. Opp gjennom årene har det vært flere trafikkulykker med brøytebiler involvert. Ikke så rart, egentlig, disse bilene er jo på veien når føreforholdene er som verst. Da gjelder det å være skjerpet bak rattet. Skadepotensialet hvis man sovner eller er uoppmerksom er stort.

Strengt tatt ønsker vi jo at kun uthvilte sjåfører skal kjøre tunge kjøretøy her i landet. Ingen av oss er like fokuserte etter 10-15-20 timer bak rattet. Men alternativet er at kjøreforholdene forblir dårlige enda lenger. Og det innebærer definitivt økt ulykkesrisiko. Så vi har vel ikke noe annet alternativ enn å stole på at vinterens helter står på når de kan, og parkerer når de må. Slår værmeldingene til har de en ny stri tørn foran seg nå.